- Burkina Faso'lu Hasan'ın Ayasofya duası

Adsense kodları


Burkina Faso'lu Hasan'ın Ayasofya duası

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Wed 2 October 2013, 12:48 pm GMT +0200
Burkina Faso'lu Hasan'ın Ayasofya duası



Burkina Faso'lu Hasan, Ayasofya için uzun uzun dua etti

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'dan Türkiye'ye gelen Maani Hasan, Ayasofya'nın açılması için uzun uzun dua etti.

Risale Haber yazarı Ramazan Balcı, Maani Hasan ile İstanbul'da yaptıkları sohbeti yazdı. El Ezher′de doktorasını yapan Hasan ülkesindeki Kur’an kurslarında hocalık yapıyor.

Eski bir Fransız sömürgesi olan Burkina Faso'nun okullarında din eğitimi verilmiyor. Bizim milli şeflerin laikliği uygulanıyor. Müslümanlar kendi açtıkları iptidai kurslarda dini bilgiler veriyorlar. Devlet okulları paralı olduğu için daha çok Hıristiyanların çocukları okuyor ve onlar memur oluyorlar. Bu yüzden yüzde 35 nüfusa sahip Hıristiyanlar yönetime hakimler.

Maani Hasan Cuma namazını Sultanahmet′te kılmak istedi. Çıkışta Ayasofya′yı ve Topkapı sarayını ziyaret ettik. Hasan Ayasofya′yı en az bizim kadar biliyor ve gelişmeleri takip ediyor. Girişte camiyi puthaneye çeviren uydurma kararnameyle karşılaşıyoruz.

Hasan öncelikle fotoğraf çekmek için gayret ediyor. Memlektinde onu bekleyenlere anlatacak çok şeyleri olmalı! Ancak çok geçmeden aynı hüznü paylaşıyoruz.

Kıble tarafında sakin bir direğin arkasına çekilip ellerimizi yüce dergaha kaldırıyoruz, Hasan uzunca dua ediyor. Mazlum müslümanlara sahip çıkacağı umudunu veren Türkiye′nin birliği ve dirliği için ve Ayasofya′nın esaretten kurtarılması için imdat dileyen gözlerle semaya yöneliyoruz, dua ehlinini kıblesi olan gökyüzüne!

Çıkışta Hasan′ın bir dahaki gelişinde cuma namazını Ayasofya′da kılmak için sözleşiyoruz İnşaallah.

Rüveyha
Wed 2 October 2013, 07:30 pm GMT +0200
Rabbim kardeşimizin duasını kabul etsin..Samimi bir dille ülkemizin dirliği için dua etmiş Mevlamıza..Rabbim razı olsun..

ehlidunya
Wed 2 October 2013, 11:41 pm GMT +0200
Yarabbi Hasan abimizin duasına gönülden amin diyorum .İnşaallah bulunduğu puthaneden rahmeti  Rahmanın rızayı ilahisine mazhar olacak ibadetheneye çevrilir ve müminlerin istifadesine sunulur .ALLAH razı olsun

cerendemir
Thu 3 October 2013, 12:44 am GMT +0200
Hasan abinin bu içtenlikle ettiği dualara ben de amin diyorum.Rabbim hayırlısı ile olmasını nasip etsin inşallah.