- Burada ki evlerde iftar yemeği yok

Adsense kodları


Burada ki evlerde iftar yemeği yok

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
selsebil
Mon 24 August 2009, 08:08 pm GMT +0200


Bursa'nın Hisaraltı köyünde Ramazan ayında evde iftar yemeği yenmiyor.

Her akşam bir köylü, muhtarlığın yemekhanesinde bütün köylülere iftar veriyor.

Köy muhtarı Abdullah Okumuş, akşam namazına giderken yanlarına aldıkları sıcak ekmek, zeytin, peynir, pekmez ile cami odasında iftar açılmasıyla uygulamanın başladığını ifade ederek, "Gelenek 1940 yılına kadar devam etmiş. Daha sonraları köyün ileri gelenlerinin bütün köylüye iftar vermesi ile devam etmiş." diye konuştu.

Köyde 95'i erkek 189 kişinin yaşadığını anlatan Okumuş, Ramazan ayı geldiğinde iftar verecek köylünün muhtardan sıra aldığını kaydetti.

"Gelenek haline gelen iftar verme âdeti, bizlere ve çocuklarımıza paylaşmayı öğretti." diyen Cevat Yıldırım (50) isimli köylü de, "Kendimi bildim bileli bu güzel adet yaşanıyor. Ayrıca çevre köylerde böyle bir adet yok. Bize mahsus olan ve gelenekselleşmiş, bu âdeti bizden sonraki nesillere miras olarak bırakmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki 60 hanelik köyün, 1893 yılında Balkanlar'dan göçen Türklerin bir kısmının yerleşmesiyle kurulduğu belirtildi.

E.Nur
Tue 25 August 2009, 09:37 am GMT +0200
Ne kadar güzel bi gelenekmiş...Böylece aradaki muhabbet, samimiyet, kardeşlik daha da sağlamlaşıyodur muhakkak...tşk ler selsebil..