- Bunları öğretmeyi unutmayın!

Adsense kodları


Bunları öğretmeyi unutmayın!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Tue 15 May 2012, 12:38 pm GMT +0200
Bunları öğretmeyi unutmayın!


Uzmanlar çocuğun konuşmaya başlamasından itibaren yaşadıkları durumlara göre kullanmaları gereken kelimeleri belirledi. Bazı davranış kalıplarının öğretilmesi ise çocukların eğitiminin bir parçası
Uzmanlar çocuğunuza konuşmaya başladığı andan itibaren bazı kelimelerin öğretilmesinde öncelik verilmesi gerektiğini söylüyor. Bazı davranış kalıplarının öğretilmesinin de çocukların eğitiminin önemli bir parçası olduğunu belirtiyor.

Bu görüşe göre özellikle “Teşekkür ederim” ve “Lütfen” bu ifadelerin başında geliyor.

Uzmanlar çocuğunuza iki kişi konuşurken acil bir şey yoksa araya girmemeyi öğretmeniniz gerektiğini söylüyor.

Çocuğunuza öğreteceğiniz bir başka kelime ise “Pardon” olmalı. Uzmanlar özellikle bir kişi meşgulken onun ilgisini çekmek isteyen çocukların bu kelimeyi kullanmasının önemli olduğunu belirtiyor.

Pedagoglar çocuklara, başkalarının fiziksel özellikleriyle ilgili olarak özellikle kötü yorumlarda bulunmamaları gerektiğinin öğretilmesi gerektiğini düşünüyor.

Uzmanlara göre çocuk kendisine yöneltilen “Nasılsın?” sorusunun cevabı olarak nasıl olduğunu söylemeli ve ardından da karşı tarafa aynı soruyu yöneltmeli.

Çocuğa bir arkadaşının evinde kaldıktan sonra oradan ayrılırken arkadaşının ebeveynlerine teşekkür etmesinin öğretilmesinin uygun olduğu yönünde hemfikir.

Uzmanlar kapı çalmadan bir odadan içeri girmemeleri konusunda çocukların uyarılması gerektiğini düşünüyor.

Uzmanlar ebeveynlerin çocuklara arkadaşlarıyla dalga geçmenin, onlara komik isimler takmanın yanlış olduğunu öğretmesinin iyi olacağını söylüyorlar.

Toplum içinde burun karıştırmanın doğru bir davranış olmadığı, esnerken ya da hapşururken ağzın kapanması gerektiği de çocuğa öğretilecek en önemli davranış şekilleri arasında gösteriliyor.

ntvmsnbc

sümeyra
Tue 15 May 2012, 07:54 pm GMT +0200


      Sünnete uygun davranmayı öğretmek gerekli deseler de farklı bir sonuç çıkmazdı ortaya..Sünnete aykırı tek bir tavsiye olmaması, dikkat çekici gerçekten..