- Bulgari camiinde günde 5 mukabele var

Adsense kodları


Bulgari camiinde günde 5 mukabele var

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Thu 2 August 2012, 06:06 am GMT +0200
Bulgari camiinde günde 5 mukabele var




Bulgaristan’ın Madan şehrinde ‘25’inci semt’ olarak adlandırılan mahallede...

   İki yıl önce Avrupa Köyleri Geliştirme Programı’nın desteği ile 6 ay içinde onarılan camide her gün 5 defa mukabele okunuyor ve Ramazan sonunda 5 hatim birden indiriliyor.

Bulgaristan’ın Madan şehrinde ‘25’inci semt’ olarak adlandırılan mahalledeki 60 kadar evde 200’e yakın insan yaşıyor. Mahallenin, 1990 yılında inşa edilen ve 2010’da Avrupa fonları sayesinde tamamen onarılan küçük bir camisi var. Ramazan’da bu mütevazi mabet ibadetlerle şenlenerek dolup taşıyor. Mübarek ay boyunca camide her gün 5 farklı grup mukabele okuyor.

Mahalle camisinde saat 10’da ilk önce Kur’an ziyafetini evde oturan emekli kadınlar açıyor. Öğle namazı öncesi yine bir grup çalışan bayan ve ikindiden sonra yine çalışan bayan grubu, daha sonra çocuklar ve erkekler mukabeleyi devam ettiriyor. Bu şekilde küçük mahallede ay boyunca 5 hatim indiriliyor. Akşamları istisnalar dışında iftarlar evde yapılıyor, yatsı ezanı okunduğunda ise herkes teravihe koşuyor ve bir anda cami doluyor.

Cami imamı Hafız Hasan Tevfikov, yaklaşık 20 çocuk okutuyor. Kur’an-ı Kerim’i ikmal edenler için Ramazan’da hatim törenleri düzenleniyor. Tevfikov, önceden herhangi bir zamanda yapılan törenlerin, son yıllarda Ramazan’da yapıldığına dikkat çekiyor.

Yeni Akit

saniyenur
Thu 2 August 2012, 06:15 am GMT +0200
Bizler bir hatim indirmekte bile zorlanıyoruz, maşaallah kardeşlerimize. Demek ki insan istese yapamam dediği işleri bile yapar Allah'ın izniyle..

hafiza aise
Thu 2 August 2012, 11:11 am GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh ; ayne  öyle kardeşim. Herkes kendine uygun saatte mukabeleye gidebilir. Maşallah Rabbim daimi kılsın.

sumeyye
Thu 2 August 2012, 12:07 pm GMT +0200
a.s.. ; ne güzel yapiliyormuş , Rabbim c.c. daimi eylesin ve Kuran ay'inda verilen değeri de bizlere göstermiş oldular...Rabbim c.c razi olsun kardeşim...

reyyan
Thu 2 August 2012, 12:24 pm GMT +0200
Aynı kişi 5 mukabeyi de okuyor diye bir şey yazmıyor farklı farklı kişiler de okuyabilir grup grup ayrıldığına göre, her camide mukabele oluyor bazısı sabah namazından sonra bazısı öğle bazısı ikindi vs. yeter ki istekli olalım fırsatlar çok, Rabbim değerlendirebilmeyi cümlemize nasip eylesin.Dualarınıza amin ecmain inş kardeşler...