- Bu ümmet kaç fırkaya bölünecektir?

Adsense kodları


Bu ümmet kaç fırkaya bölünecektir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 2 January 2012, 04:07 pm GMT +0200
bölüm: 18

Bu ümmet kaç fırkaya bölünecektir?

2640- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Yahudiler yetmiş bir veya yetmiş iki fırkaya ayrıldılar Hıristiyanlar da bir o kadar... Benim ümmetim ise yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır.” (İbn Mâce, Fiten: 17; Ebû davud, Sünnet: 1)

 Bu konuda Sa’d, Abdullah b. Amr ve Avf b. Mâlik’den de hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmizî: Ebû Hüreyre hadisi hasen sahihtir.

2641- Abdullah b. Amr (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “İsrail oğullarına gelen her şey benim ümmetime de gelecektir. Ayakkabının ayakkabıya eşitliği gibi aynı durumda olacaklardır. Hatta onlardan bir kimse açıkça annesine yaklaşan kimse olsa ümmetimden de böyle yapanlar çıkacaktır. İsrail oğulları yetmiş iki millete ayrılmışlardı. Ümmetim ise yetmiş üç millete ayrılacaktır. Bunlardan biri hariç hepsi Cehennem’de olacaktır. Ashab: “O millet kimdir?” Diye sordular da: Rasûlullah (s.a.v.)’de şöyle buyurdu: “Ben ve ashabım hangi milletten isek o milletten ve dinden olanlardır.” (Tirmizî rivâyet etmiştir.)

 Tirmizî: Bu hadis önceki hadise göre daha fazla izah edilmiştir. Bu hadis garib olup sadece bu şekliyle bilmekteyiz.

2642- Abdullah b. Deylemî (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: “Abdullah b. Amr’dan işittim şöyle diyordu: Rasûlullah (s.a.v.)’den işittim şöyle demişti: Allah yaratıklarını karanlık içerisinde yarattı kendi nurundan da onlara bir nur uzattı. O nurdan kime bir parça isabet ederse hidayeti bulur. Kime de o nurdan bir parça ulaşmazsa sapıklıkta kalır. İşte bunun için Allah’ın ilmi üzere kalem ve mürekkep kurudu diyorum.” (Müsned: 6356)

Tirmizî: Bu hadis hasendir.

2643- Muâz b. Cebel (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Rasûlullah (s.a.v.) bana: Allah’ın kulları üzerindeki hakkı nedir? Biliyor musun, buyurdu. Ben de Allah ve Peygamberi daha iyi bilir dedim. Bunun üzerine buyurdu ki: Allah’ın kulları üzerindeki hakkı sadece ona ibadet edip kulluk yapmaları ve hiçbir şeyi ve kimseyi onun otoritesine ortak koşmamalarıdır.” (Buhârî, Cihâd: 17; Müslim, İman: 27)

 Sonra kullar bunu yaptıkları vakit kulların Allah üzerindeki hakları nedir biliyor musun? Buyurdu. Ben de Allah ve Rasûlü daha iyi bilir dedim. Buyurdular ki: “Onlara azâb etmemektir.”

Bu hadis hasen sahihtir. Muâz b. Cebel tarafından da değişik bir şekilde rivâyet edilmiştir.

2644- Ebû Zerr (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Cibril bana geldi ve Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmayarak ölen kimsenin Cennete gireceğini müjdeledi. Zina etse de hırsızlık yapsa da mı?” Dedim. “Evet” buyurdular. (Buhârî, Cenaiz: 17; Müslim, İman: 27)

Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.

Bu konuda Ebû’d Derdâ’dan da hadis rivâyet edilmiştir.

RAMAZAN 7/D
Tue 12 July 2016, 08:56 pm GMT +0200
Es Selamun Aleyküm . İlk defa görüyorum bu hadisleri . Demek Ümmet-i Muhammed 73 millete ayrılacak  ama şu kısmını tam anlamadım birisi açıklayabilir mi ?

Ümmetim ise yetmiş üç millete ayrılacaktır. Bunlardan biri hariç hepsi Cehennem’de olacaktır. Ashab: “O millet kimdir?” Diye sordular da: Rasûlullah (s.a.v.)’de şöyle buyurdu: “Ben ve ashabım hangi milletten isek o milletten ve dinden olanlardır.”

yagmur_7-c
Thu 14 July 2016, 03:29 pm GMT +0200
Ve aleykum selam
Peygamber efendimiz sav ve ümmeti yetmiş üç firkaya  ayrılacaktır....Bir grup cehennem gitmeyecektir ....Rabbim.bizleri o gruptan eylesin inşallah....Rabbim onun sav in ümmetine layık olanla'dan etsin inşallah.....

Mevlüde
Thu 14 July 2016, 03:57 pm GMT +0200
Aleykumusselam ve rahmetullah.Efendimiz buyuruyor ki ummetim yetmis uc firkaya ayrilacaktir ve bunlardan sadece bir firkasi cennete girecektir.o firkada ehli sunnet vel cemaattir.Rabbim bizide o firkaya dahileylesin insallah.Allah razi olsun

Bilal2009
Thu 14 July 2016, 05:09 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Rabbim bizleri o tek ve doğru olacak olan fırkada eylesin . Rabbim paylaşım için razı olsun.

ceren
Thu 14 July 2016, 05:38 pm GMT +0200
Aleykumselam.Muslumanlar 73 firkaya ayrilmistir .Rabbim bizleri ona yakisir musluman olmayi nasip etsin inşallah...

HALACAHAN
Thu 14 July 2016, 05:58 pm GMT +0200
Efendimizin ülkesiyiz ve 73 firkaya  bolunuyormusuz..Ummeti muhammed olarak bu bize verilen bir ustunluktur aslında ..

halim
Mon 18 July 2016, 08:43 am GMT +0200
Esselamu aleykum; İnşaallah Efendimizin bahsettiği ehli sünnet vel cemaat insanlarından olur o hayırlı zümreye intisab edenlerden oluruz.