- Bu ülkede Müslümanların adı bile yok

Adsense kodları


Bu ülkede Müslümanların adı bile yok

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sat 4 May 2013, 06:40 pm GMT +0200
Bu ülkede Müslümanların adı bile yok



Müslümanlar metinlerde, 'Çok çocuk yapan, asimile olmayan ve çaresiz Budistleri yıldıran bir halk' olarak tanımlanıyor

Uluslararası kamuoyunun gözleri önünde Güneydoğu Asya ülkesi Burma'daki (Myanmar) Müslüman kıyımı sürerken, dünya üzerinde en çok baskıya maruz kalan Arakan'lıların devlet belgelerinde adı bile geçmiyor. Birleşmiş Milletler, Arakan eyaletinde yaşayan ve nüfusu 1 milyonu bulan Rohingyaları (Müslümanlar), 'dünyanın en çok eziyet gören halkı' olarak kayıtlara geçmişti.

Geçtiğimiz günlerde İnsan Hakları İzleme Örgütü de hazırladığı raporda Müslümanlara yönelik 'etnik temizlik yapıldığını' ve 'insanlığa karşı suç işlendiğini' kuvvetli bir dille ifade etti. Devlet Başkanı Thein Sein'in şiddeti teşvik ettiğini bildiren raporda, 9 kasabada Budistlerin Müslümanlara saldırırken güvenlik güçlerinin ya bizzat saldırılara katıldığı ya da hiçbir şey yapmadan olanları izlediği vurgulandı. Kuruluş ayrıca, Arakan'da 9 toplu mezar bulunduğunu da gün yüzüne çıkardı. Bu tür raporlar Müslümanlara yönelik kıyıma dikkat çekeren, Burma hükümetinin raporlarında ise Arakanlıların adı bile yer almıyor.

ONLARA GÖRE 'BENGAL'

Burma'da şiddet olaylarını inceleyen ve Müslüman nüfusu azaltacak bir doğum kontrol uygulaması öneren komisyon yine bir skandala imza attı. Özellikle 2012 yılından bu yana devam eden Budist saldırılarında hayatını kaybeden Müslüman sayısı yüzlerle ifade edilirken, hükümet raporlarının İngilizce çevirilerinde 'Rohingya' kelimesine hiçbir yerde rastlanmıyor. Onun yerine Bangladeş'e komşu halklar için kullanılan 'Bengal' ifadesi tercih ediliyor. Rapor, 'devletsiz' halkın, İngilizlerin Burma işgali döneminde yaşayan çiftçilerin nesilleri olduğu iddia ediliyor. Söz konusu metinlerde Burma Müslümanları, 'çok çocuk yapan, topluma asimile olamayan ve 'çaresiz' Budistleri yıldıran' bir halk olarak tanımlanıyor.

Yeni Şafak