- Bu topraklarda ebediyen barışı tesis etmeye ihtiyacımız var

Adsense kodları


Bu topraklarda ebediyen barışı tesis etmeye ihtiyacımız var

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Sat 21 March 2015, 08:30 pm GMT +0200
Bu topraklarda ebediyen barışı tesis etmeye ihtiyacımız var

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ‘Merkez Birimleri İstişare Toplantısı’ için geldiği Afyonkarahisar’da Hacı Mehmet Sayın Camiinin temel atma törenine katıldı.

3 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin temel atma töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, hayırseverlerin katkılarıyla dünyanın her yerinde camiler inşa edildiğini kaydederek sözlerine tüm hayırseverlere teşekkür ederek başladı.

Camilerin müminlerin kalplerini birleştiren bağımsızlık sembolü mekanlar olduğunu belirten Başkan Görmez, “Bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne, her tarafına mescitleri, camileri vatanımızın ve bağımsızlığımızın simgeleri olan mabetlerimizi inşa eden bütün hayırseverlerimize teşekkür ederek söze başlamak istiyorum” dedi.

Camilerin inşa edilmesi kadar imar edilmesinin de önemine dikkat çeken Başkan Görmez, şunları söyledi;

“Biraz sonra temel atıldıktan sonra cami inşası başlamış olacak. Ancak cami imarı başlamamış olacak. Cami imarı, biz gönül dünyalarımızı bu caminin içinde rahmanın secdesinde buluşturmaya başladığımız zaman başlayacaktır. Bu topraklarda sadece camilere ihtiyaç yok, camilerle birlikte müminlerin kalplerini imar etmeye ihtiyacımız var. Bu topraklarda ebediyen barışı tesis etmeye ihtiyacımız var. Bütün dünyanın bu topraklarda birlikte inşa edeceğimiz barışa, birliğe ihtiyacı var. Yüce Allah bizlere camilerimizde kalplerimizi birleştirmeyi nasip etsin.”

Yapımı bir yıl sürecek caminin yanı sıra Müftülük binası, konferans salonu, Kur’an Kursu gibi hizmet binaları da yapılacak.

Temel atma töreninde Başkan Görmez’e Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Müftüsü Burhan İşleyen ve çok sayıda vatandaş katıldı.