- Bu test kanseri oluşmadan belirliyor

Adsense kodları


Bu test kanseri oluşmadan belirliyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
rabia
Fri 4 June 2010, 12:19 am GMT +0200


Bilim adamları, tümör gelişmeden kanseri tespit edebilen yeni bir kan testi geliştirdiler.

 The Telegraph'ta yayınlanan habere göre, yeni bulunan testin ilk kez insanın bağışıklık sistemi tarafından gönderilen sinyalleri doğru olarak tanımak için geliştirildiği belirtiliyor.

Nottingham ve Kansas'taki klinisyenler tarafından 15 yıl üzerinde çalışılan testin bu ayın sonunda Amerika'da piyasaya sunulacağı kaydedildi. İlk olarak akciğer kanserinin belirlenmesine yardımcı olarak tasarlanan testin geleneksel görüntüleme yöntemlerinin yanında kullanılacağı ifade edildi.

Testin çalışma yöntemi şöyle; Test bağışıklık sisteminin kanser oluşumunun ilk moleküler sinyallerine nasıl cevap verdiğini belirliyor. Kanserli hücreler, küçük miktarlarda antijen isimli protein üretiyorlar. Bunlar da bağışıklık sistemini fazla sayıda otoantikor üretmeye teşvik ediyor. Ve bilim adamları bu hareketliliği hastadan alınan 10 ml kan üzerinde takip edebiliyorlar.

Araştırmanın liderlerinden göğüs kanseri uzmanı Profesör John Robertson, yeni geliştirilen test ile (daha önceden asla göremediğimiz) hangi proteinin yanlış olduğunu ve bağışıklık sisteminin nasıl cevap verdiğini anlamaya başladıklarını açıklayarak tümör tespit edilmeden önce vücudunuzda kanser olduğuna dair uyarıyı anlayabildiklerini ifade etti.

Yaklaşık 8 bin hastayı kapsayan araştırmada kullanılan testin İngiltere'ye i se en erken önümüzdeki yıl ulaşacağı kaydedildi.