- Bu millet ezanla uyanır, ezanla yatar

Adsense kodları


Bu millet ezanla uyanır, ezanla yatar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Sat 3 July 2010, 01:50 am GMT +0200


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, son zamanlarda ezan sesiyle ilgili tartışmalara nokta koydu

Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, son zamanlarda ezan sesiyle ilgili tartışmalara nokta koydu. Bardakoğlu, "Bu millet ezanla uyanır ezanla yatar, ezan sesini tartışma yapmaz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, müftülük kompleksinin temel atma törenine katılmak üzere Erzurum'a geldi. Erzurum Havalimanı'nda basın mensuplarına "ezan sesine yapılan düzenleme" ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Bardakoğlu, Türk halkının ezan sesini hiçbir zaman tartışma konusu yapmadığını söyledi.

Prof. Dr. Bardakoğlu, ezan sesiyle ilgili düzenlemenin sadece, herkesin mutlu olacağı ve ahenkle dinleyebileceği bir makamda okunmasını arzu ettiklerine belirterek, "Milletimiz ezan sesini tartışma konusu yapmaz. Sadece herkesin mutlu olacağı, herkesin ahenkle dinleyeceği bir ezanın okunmasının gayreti içindeyiz. Bu konuda milletimizin talebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düşüncesi arasında fark yok. Zaten yıllardır ezanın makamına ve usule uygun en iyi şekilde okunması için kurslar düzenleniyor. En büyük arzumuz, çevreyi rahatsız etmeden, ses ayarını iyi tutarak, bu hoparlörün mekanik hışırtısına kurban gitmeden insan sesinin güzelliğini yansıtacak Ezan-ı Muhammedi'yi okutmaktı. Medyaya yansıyan ciddi tartışma değil. Milletimiz, ezan sesiyle uyanır, ezan sesiyle yatar." dedi.

Son Dakika