- Bu lenslere dikkat

Adsense kodları


Bu lenslere dikkat

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
zahdem
Wed 31 March 2010, 11:24 pm GMT +0200

Amerika'da üretilen ve Türkiye'de de tercih edilen AMO Tecnis 1-Piece marka lenslerin, insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle piyasadan toplatılmasına karar verildi.

Edinilen bilgiye göre merkezi Amerika'da bulunan Abbot Medical Optics Inc (AMO) firması tarafından üretilen göz içi lenslerin üretim hatalı olduğuna dair şikâyet üzerine inceleme başlatıldı. Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (United States Food and Drug Administration) tarafından yapılan incelemede, AMO Tecnis 1-Piece marka göz içi lenslerin katarak operasyonu sırasında lensin bacaklarının optiğe yapışması ve bunu ayırmak için yapılan müdahalelerin çeşitli yaralanmalara sebep olabileceği şüphesi ortaya çıktı. Bunun üzerine Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi, firmanın 19 Mayıs ve 16 Ekim 2009 tarihleri arasında ürettiği lenslerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

Bu karar U.S. FDA'nın resmi internet sitesinde de yayınlandı. İnsan sağlığına zararlı olacak şekilde üretilen AMO Tecnis 1-Piece lenslerinin Türkiye'de de çokça kullanıldığı belirtildi. Toplatma kararı sonrası Amerika ve Türkiye başta olmak üzere 30 ülke piyasasından yaklaşık 246 bin lensin geri çağrıldığı duyuruldu.