- Bu konuda daha değişik rivayetler

Adsense kodları


Bu konuda daha değişik rivayetler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Sat 19 May 2012, 02:07 pm GMT +0200
46- BU KONUDA DAHA DEĞİŞİK RİVAYETLER


5094- Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) bana: “Altın yüzük kullanmayı yasakladı.” (Müslim, Libas: 11; Buhârî, Libas: 46)

5095- Imran (r.a)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v), “İpek elbise giymeyi altın, yüzük kullanmayı ve şarap konulan kapları kullanmayı yasakladı.” (Tirmizî, Libas: 1)

5096- Ebu Said el Hudrî (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v)’in huzuruna Necran’dan bir adam geldi parmağında altın yüzük vardı. Rasûlullah (s.a.v) ondan yüz çevirdi ve ona: “Sen Benim yanıma elinde ateşten bir parça olduğu halde geldin” buyurdu. (Müsned: 10686)

5097- Bera b. Âzib (r.a)’ten rivâyete göre: “Parmağında altın yüzük bulunan bir adam Rasûlullah (s.a.v)’in yanında oturuyordu. Rasûlullah (s.a.v)’in elinde de bir değnek çubuk vardı. Rasûlullah (s.a.v) onunla adamın parmağına vurdu. Adam: “Ey Allah'ın Rasûlü ne yaptım ki vurdunuz?” dedi. Rasûlullah (s.a.v)’de: “Parmağındaki şu yüzüğü çıkarır mısın?” buyurdu. Adam da hemen çıkarıp attı. Daha sonra Rasûlullah (s.a.v) bu adamı görünce “Yüzüğü ne yaptın?” buyurdu. O da: “Attım” dedi. Rasûlullah (s.a.v)’de: “Sana onu at demedim, onu satıp parasıyla faydalanmanı emrettim” buyurdu. (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)

5098- Ebu Sa’lebe el Huşenî (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) parmağımdaki altın yüzüğü görünce yanındaki bastonuyla elime vurdu. Bende Rasûlullah (s.a.v) görmeden yüzüğü çıkarıp attım. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v): “Galiba canını acıttık ve zarara soktuk” buyurdu. (Müsned: 17082)

5099- Ebu İdris (r.a)’ten rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) bir adamın elinde altın bir yüzük gördü ve yanında bulunan bastonuyla adamın parmağına vurdu, o da yüzüğü çıkarıp attı. (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)