- Bu Besinleri Sofranızdan Eksik Etmeyin

Adsense kodları


Bu Besinleri Sofranızdan Eksik Etmeyin

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Mon 23 May 2011, 12:33 pm GMT +0200
Bu Besinleri Sofranızdan Eksik Etmeyin


Vitamin ve mineral deposu olan gıdalar, başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa yakalanma riskini azaltıyor. İşte o besinlerden bazıları şunlar:
Sağlıklı ve katiteli bir hayat için doğru besinleri tüketmek oldukça önemli... Özellikle vitamin ve mineral deposu olan gıdalar, başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa yakalanma riskini azaltıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor,
İşte O Besinler
Uzmanların "Sofranızdan eksik etmeyin" dedikleri besin maddelerinden bazıları şunlar:

Brokoli: Kalp hastalığı, diyabet ve bazı kanser türlerinin önlenmesine yardımcı oluyor.

Ispanak: Bağışıklık sistemini güçlendirirken, sağlıklı saç ve cilt için de yardımcı oluyor.

Buğday: Yağ, protein ve karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesinde rol oynayan, beyin fonksiyonları, sindirim sistemi için önemli bir vitamin olan "niasin" açısından çok zengin.

Patates: Tatlı patates koyu turuncu-sarı rengi yüksek antioksidan ve beta karoten seviyesini gösteriyor. Beta karoten, yaşlanmayı yavaşlatıyor ve bazı kanser risklerini önlüyor.

Elma: Prostat, kolon ve akciğer kanserini engelleyen mucize meyvelerden biri olarak gösteriliyor. En çok ön plana çıkan meyvelerden biri olan elma kalp damar sağlığı açısından da son derece etkili özellikler gösteriyor.

Badem: Tüm kuruyemişler gibi badem de kalbin "en iyi dostu". Günde 20 tane badem yendiğinde günlük E vitamini ihtiyacının yarısı karşılanıyor. Bunun yanında bademde iyi miktarda da kalsiyum bulunuyor.

Somon: Derin okyanus balıklarında olan somon, kalp krizini önleyen Omega-3 yağ asitleri açısından mükemmel bir kaynak.

Yukarıda söz edilen besinlerin en önemli özellikleri; kanser ve benzeri hastalıklara yakalanma riskini düşürmesi, iyi birer vitamin kaynağı olması, lifli gıdalar olmaları, A ve E gibi vitaminlerine sahip olmaları.

İnsan sağlığına etkisi tartışılamayacak kadar kesin olun bu besinleri, özellikle havaların soğuduğu bu günlerde tüketmeye özen göstermekte fayda var.

Trt