- Bu arınmışlık Ramazandan sonra da devam etmeli

Adsense kodları


Bu arınmışlık Ramazandan sonra da devam etmeli

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Fri 10 September 2010, 12:23 am GMT +0200
Bu arınmışlık, Ramazan’dan sonra da devam etmeli





Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, Ramazan ayının, nefsi terbiye etme, onu dizginleme ve günahlardan arınma mevsimi olduğunu belirterek, “Bu arınmışlığın Ramazan ayından sonra da devam etmesi çok önemlidir” dedi
.


Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, Ramazan ayının, nefsi terbiye etme, onu dizginleme ve günahlardan arınma mevsimi olduğunu belirterek, “Bu arınmışlığın Ramazan ayından sonra da devam etmesi çok önemlidir” dedi.

Çakı, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Müslümanların rehberi olan Kur’ân-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı, Hz. Peygamber’e (asm) peygamberlik tacının giydirildiği, İslâm’ın 5 temel esasından biri olan farz orucun tutulduğu 11 ayın sultanı Ramazan ayına veda edildiğini belirtti. Veysel Çakı, tutulan oruçlar, okunan mukabeleler, indirilen hatimler, kılınan teravihler, yapılan hayır ve hasenatlar, verilen zekât ve fitrelerin Ramazan ayının bereketiyle kat kat ödüllendirileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğine vurgu yaptı. Ramazan ayının nefsi terbiye etme, onu dizginleme ve günahlardan arınma mevsimi olduğuna dikkat çeken Çakı, bu arınmışlığın Ramazan ayından sonra da devam etmesinin çok önemli olduğunu kaydetti. Bayramların, sevinmenin, sevindirmenin doruğa ulaştığı önemli zaman dilimleri olduğunu kaydeden Çakı, “Hem sevinelim hem de sevindirelim. Bir avuç duâ, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kalpleri ısındırır. Kendi çocuğumuzla birlikte komşumuzun çocuğunu da sevindirelim. Çocuk yuvalarında, yaşlılar yurdunda, hastanelerde gülen yüzümüzü bekleyen nice insanlar var. Bir fakirin evine bayram sevinci taşıyalım” görüşlerine yer verdi.

Müftü Çakı, bütün bayramların bayram gibi yaşandığı, barış ve mutluluğun egemen olduğu, insan hakları, adalet ve hukukun gözetildiği, savaş, terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya için bayramların birer imkân olmasını temenni etti.


Yeni Asya