- Brüksel Lahanası Çorbası

Adsense kodları


Brüksel Lahanası Çorbası

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafizvuslat
Tue 22 September 2009, 07:58 pm GMT +0200





Malzemeler :  

1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ

1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

1 Adet Orta Boy Soğan

1 Adet Orta Boy Havuç

1 Adet Orta Boy Patates

150 gr. Brüksel Lahanası

6 Su Bardağı Su

3-4 Diş Sarmısak

Tuz, Karabiber

1 Adet Yumurtanın Sarısı

1 Çorba Kaşığı Limon Suyu

 
Hazırlanışı:

Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı alalım. Soğanı küçük küçük doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim. Soğanlar renk değiştirdiğinde, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havucu ve patatesi ilave edelim. 2 dakika daha ağır ateşte kavuralım. Brüksel lahanalarının her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktaralım.
6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçük doğradığımız sarmısakları ilave edelim. Çorbanın tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.
Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim. 10 dakika daha kaynatalım. Kaselere aktararak servis yapalım.
    
Not: Yumurta ve limon karışımını çorbaya ilave ettikten sonra karışımı çorbaya karıştırarak yedirin. Çünkü yumurta, çorbada kötü bir tat ve koku bırakabilir






Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alıntılıdır ( Tariflerde kullanılan resimler farklı kaynaklardan görsel amacı zenginleştirmek için alınmış olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeşlerimize tavsiye eder başarılarının devamını Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teşşekkürlerimizi sunarız.

Tarifbul.net