- Brezilyalı aile camide İslamı öğrendi

Adsense kodları


Brezilyalı aile camide İslamı öğrendi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Thu 10 February 2011, 07:31 pm GMT +0200
Brezilyalı aile camide İslam'ı öğrendi



Nevşehir’in turistik ilçesi Ürgüp’e gelen Brezilyalı aile, Kurtuluş Camii'nde 40 dakika boyunca İslamiyet hakkında bilgi alıp Kur’an-ı Kerim dinledi.

Kapadokya bölgesine gelen aile, rehber Özay Onur eşliğinde önce Pembe Vadi, Kızıl Çukur, Mustafapaşa, Aziz Theodore (Tağar) Kilisesi, Pancarlık Kilisesi, Ala Kilise ve Kepez Kiliseleri ile Avanos ilçesinde bulunan Çavuşin, Güllüdere (Aziz Agathangelus) Kilisesi ve Zelve vadisini gezdi. Daha sonra Kurtuluş Camii'ne gelen aile, 40 dakika boyunca İslamiyet hakkında bilgi alıp Kur’an-ı Kerim dinledi.

Baba Jorge Bonassa (50), anne Edva Bonassa (53) ve çocukları Andre Bonassa (20) ve Marcelo Banassa (16)’dan oluşan aile bireyleri, cami imam hatibi İsmail Oruç'a çeşitli sorular yöneltti. Aile ile imam hatip arasındaki dil sorununu rehber Özay Onur çözdü. Onur, din görevlisi İsmail Oruç’un verdiği bilgileri Brezilyalı aileye İngilizce olarak anlattı.

Rehber Özay Onur, “Hocamızın aileye karşı yakın ilgi ve nazik olması çok hoşlarına gitti. Güzel sesi ile okuduğu Kur’an-ı Kerim ve anlattığı bilgiler İslamiyet'e olan ilgilerini artırdı. Zaten Brezilya’da bir arkadaşları Müslüman olmuş. Onun sayesinde dinimizle ilgili araştırma yapmışlar. Brezilyalı aile Portekizce dilinde Kur'an istedi. Biz kendisine İngilizce Kur’an hediye ettik.” dedi.

Baba Jorge Bonassa ise bölgenin güzellikleri yanında insanların misafirperverliklerinden ve hümanistliklerinden çok etkilendiklerini, İslam dini konusunda çok güzel bilgiler edindiklerini söyledi. Bonassa “İslam'ın gerçek yüzünün barış olduğunu anladık, çok mutlu olduk.” diye konuştu.

Samanyolu Haber