- Bosna Hersek'teki medresede mezuniyet töreni

Adsense kodları


Bosna Hersek'teki medresede mezuniyet töreni

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sun 28 April 2013, 02:15 pm GMT +0200
Bosna Hersek'teki medresede mezuniyet töreni



Hüsrev Bey Medresesi'nden bu yıl 49 erkek, 62 kız öğrenci mezun oldu

Bosna Hersek'in köklü eğitim kurumlarından Gazi Hüsrev Bey Medresesi'nden bu yıl 49 erkek, 62 kız öğrenci mezun oldu. Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde yapılan mezuniyet töreninde konuşan Medrese öğretmenlerinden Mirzet Hamziç, 476 yıl önce kurulan medresenin 463. dönem erkek, 31. dönem kız öğrencilerini mezun ettiğini belirtti.

Her yıl yeni mezunlar vermekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Hamziç, mezun olan 49 erkek ve 62 kız öğrenciye başarılar diledi. Törene, Bosna Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç ve Gazi Hüsrev Bey Medresesi Müdürü Ziyad Lyevakoviç, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Gazi Hüsrev Bey Medresesi

Osmanlı padişahlarından Sultan 2. Bayezid'in kızı Selçuk Sultan'ın oğlu olan Gazi Hüsrev Bey, Bosna Sancak Beyliği yaptığı dönemde başta Saraybosna olmak üzere bölgede birçok cami, hamam, aşevi ve eğitim kurumları inşa ettirdi.

Gazi Hüsrev Bey, Bosna Sancak Beyliği yaptığı sırada, 1537 yılında, Saraybosna'da kendi adıyla anılan bir medrese inşa ettirdi.

Hırvatistan'ın güneyindeki Dubrovnik kentinden getirilen taş ustalarının yaptığı Gazi Hüsrev Bey Medresesi'nde, Osmanlı'nın bölgeden çekilmesinin ardından da eğitime devam edildi. Yugoslavya döneminde de eğitime devam eden medrese, Saraybosna kuşatmasında da kapılarını kapatmadı.

AA

ehlidunya
Mon 29 April 2013, 09:49 am GMT +0200
Esselamu aleykum ;Cenabı hak hayırlı mübarek kılsın İnşaallah mezun olan kardeşlerimiz ümmeti muhammede ışık
olup karanlık kalmış ufukları aydınlatırlar ...Allah yar ve yardımcıları olsun