- Boþamak kaç defa olabilir ?

Adsense kodlarý


Boþamak kaç defa olabilir ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Fri 4 November 2011, 02:51 pm GMT +0200

BÖLÜM: 16
 BOÞAMAK KAÇ DEFA OLABILIR?


1192- Âiþe (r.anha)’dan rivâyete göre, þöyle demiþtir: Boþanma ile ilgili ayetler gelmezden önce bir adam karýsýný dilediði kadar boþardý iddeti içersinde karýsýna döndüðü takdirde o kadýn onun karýsý sayýlýrdý. Yüz kere veya daha fazla boþasa bile durum deðiþmezdi. Nihayet bir adam karýsýna dedi ki: Allah’a yemin ederim ki: Seni öyle bir boþayacaðým ki benden uzaklaþýp ayrýlýk meydana gelmeyecek ve seni ölesiye kadar da karým olarak barýndýrmayacaðým. Kadýn: “Bu nasýl olacak?” dedi. Adam da dedi ki: Seni boþayacaðým iddetin dolmak üzereyken tekrar sana döneceðim.
Bunun üzerine kadýn durumu anlatmak üzere Âiþe’nin yanýna çýktý. Âiþe sustu Rasûlullah (s.a.v.) gelince durumu ona bildirdi. Rasûlullah (s.a.v.)’de sustu sonunda 2 Bakara: 229. ayeti indirildi: “Boþanmak iki defa olabilir. Üçüncüsünde evlilik, ya iyilikle devam eder veya güzel bir þekilde sona erdirilir…”
Âiþe diyor ki: Bundan sonra bütün Müslümanlar geçmiþte talak verenler de vermeyenler de bu yeni hükmü uygulamaya baþladýlar. (Tirmîzî rivâyet etmiþtir.)
ž Ebû Küreyb, Abdullah b. Ýdris vasýtasýyla Hiþâm b. Urve’den babasýndan mana olarak bu hadisin benzerini bize aktarmýþ olup hadisin senedinde “Âiþe’den” dememiþtir.
Tirmîzî: Bu rivâyet Ya’la b. Þebib’in rivâyetinden daha sahihtir.

HALACAHAN
Sun 8 May 2016, 04:46 pm GMT +0200
Selamun aleykum .. Boþanmanýn da bir kuralý olduðunu hadisiserif aracýlýðýyla öðrenmiþ bulunmaktayýz.. Rabbim kimseyi böyle durumlara düþürmesin. .Amin..

selma 8-D
Sun 8 May 2016, 04:50 pm GMT +0200
Ve aleykümselam
Boþanmak iki defa olabilir. Üçüncüsünde evlilik, ya iyilikle devam eder veya güzel bir þekilde sona erdirilir Rabbim hiç kimseyi böyle durumalra sokmasýn

melda 6D
Sun 8 May 2016, 05:01 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Boþanmak iki kere olabilir . Rabbim yuvalarýn huzurunu bozmasýn inþallah...

Bilal2009
Sun 8 May 2016, 05:24 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah . Bir yuva kurmak zordur ancak bozmak kolaydýr.O yüzden boþanmak son ççare olmalýdýr. Rabbim paylaþým için razý olsun.

selinay 7b
Sun 8 May 2016, 07:29 pm GMT +0200
Selamun Aleykum
Boþanma ancak iki kez olabilirmiþ. Rabbim bizlere hayýrlý evlilikler nasip eylesin inþallah.
Allah razý olsun