- Boşa Çıkan Hile

Adsense kodları


Boşa Çıkan Hile

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Mon 14 December 2009, 01:54 pm GMT +0200
Boşa Çıkan Hile

Mısır´da Tolunoğulları hanedanının kurucusu Ahmed b. Tolun, Halife Memun zamanında Bağdat´da saray kumandanlığı yapmış olan Buhara Türklerinden Tolun´un oğluydu. Pek dindar ve dürüst biriydi.

Ahmed´in gençlik yıllarında bir gün, babası Tolun onu bir iş için hükümet konağına göndermişti. Ahmed orada Tolun´un cariyelerinden birinin bir hizmetçiyle fuhuş halinde olduğunu görmüştü. Fakat babasının yanına dönünce, bu olaydan hiç bahsetmemişti. Ancak cariye, Ahmed´in gördüğü durumu babasına anlatacağından korktu, Tolun´a gidip şöyle söyledi:

- Biraz önce falan yerdeyken Ahmed yanıma geldi, beni yoldan çıkarmak istedi. Ben de ondan kaçarak köşküme gittim.

Bu sözlere kanan Tolun, Ahmed´i yanına çağırdı. Yazdığı bir mektubu mühürleyip kapatarak, bunu kumandanlardan adını belirttiği birine götürmesini emretti. Cariyenin anlattıklarından ona bir şey söylemedi. Mektupta ise şöyle yazıyordu:

´Bu mektubu taşıyan kişi sana gelince boynunu vur, kesik başını da bana gönder.´

Ahmed mektupta yazılanları bilmiyordu. Mektubu aldı, çıkıp gitti. Giderken sözü geçen cariye onu gördü ve yanına çağırdı. Tolun´a söylediği yalan sözlerin nasıl karşılandığını iyice anlamak istiyordu.

Cariye, Tolun´a bir mektup yazdıracağı bahanesiyle Ahmed´i yanında eyledi. Gideceği yere göndermek için Ahmed´in elindeki mektubu aldı. Mektupta bir hediye emri olduğunu sanıyor, bu hediyeyi de kendisiyle fuhuş ortağı olan şahsın kazanmasını istiyordu. Bunun için mektubu onunla ilişkide bulunan hizmetçiye teslim ederek, bahsedilen kumandana gönderdi. Kumandan mektubu okuyunca emir gereği onu getiren hizmetçinin başını kestirip Tolun´a gönderdi.

Bu duruma şaşıran Tolun, olanlardan habersiz Ahmed´i aratıp yanına getirtti. Mektubu ne yaptığını sorunca, Ahmed gördüklerini aynen anlattı. Durumu anlayan cariye de korkuya kapıldı, Tolun´a gidip yaptığını itiraf etti, bağışlanmasını istedi.

Aynı cariye yüzünden idama mahkum olup yine idamdan kurtulan Ahmed b. Tolun ise, babasının yanında ayrı bir değer kazanmıştı.

kardelen7d
Sun 6 April 2014, 12:30 pm GMT +0200
hayatta herkes yaptığının bedelini çeker

ceren
Thu 25 June 2015, 04:42 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Sen yeter ki Allaha dürüst ol ve yaptığının arkasında kal.Rabbim her zaman doğrunun yanında olur ve gerekse hak ettiğini verir...

mevlüdekalınsaz
Thu 25 June 2015, 05:42 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Her ne olursa olsun dogruluktan ayrilmamak gerek insallah.bunun neticesini de  gormus olduk
Allah razi olsun.ibretlik bir kissa gercekten.

Bilal2009
Mon 15 February 2016, 06:42 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Insan Allah yolunda olduktan sonra akıbeti hayır olur.  Rabbim paylaşım için razı olsun.

Sümeyye Şahiner7B
Mon 15 February 2016, 01:55 pm GMT +0200
Selamun Aleykum ;İnsan kendisini ve kendisi gibi insanları yalanlayarak bir şekilde kandırır ama hiç  bir şekilde Allah'ı kandıramaz .Çünkü Allah her şeyi görür ve bilir . Hak edene hak ettiğini verir . Haksızları ve yalancıları helak eder . Allah yolunda olanların sonuda hep mutludur .Rabb'im bizleri Hak yolunda olan kullarından eylesin inşAllah Amin
Allah c.c razı olsun

ikranur 7d
Mon 15 February 2016, 05:41 pm GMT +0200
selamun aleyküm.
hile ile birşey yapmamalıyız. insanları kandırarak elimize bir şey geçmez. Allah c.c. hileden uzak tutsun.
Allah cc. razı olsun.

İlayda ALYAZ 7/B
Mon 15 February 2016, 05:57 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm:Herkes yaptıklarının bedelini çekecektir.Biz biz olalım dürüst olalım doğruları yanlışa çevirmeyelim.
-Allah bu paylaşımdan razı olsun-

AyşeSungur7-B
Mon 15 February 2016, 10:47 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullah; Er ya da geç yaptığımız kötülüklerin bedelini öderiz. Allah yanlışlarımızdan ders çıkarabilmeyi nasip etsin.
Allah c.c razı olsun.

yagmur_7-c
Mon 15 February 2016, 10:52 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Hz.Yusuf da bu duruma düşmüştü ama Allah her zaman masumların yanında olur,  onları bırakmaz....Rabbim kötü yola düşmekten alıkoysun inşallah bizleri....

Kevšer
Tue 16 February 2016, 06:14 am GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Hileyle yapılan hiçbir işten hayır gelmez. Oyüzden herşeyde samimiyet çok önemlidir. Mevlam bizleri herdaim her işinde samimi olabilen kullarından eylesin inşaAllah..
 Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim..

melda 6D
Tue 16 February 2016, 08:31 pm GMT +0200
Selamün aleyküm. Yalancının mumu yastıya kadar yanar demiş atalarımız. Rabbim adaleti o kadar büyük ki herkes hak ettiğini buluyor kimi bu dünya da kimi ahirette. Zinadan yalandan uzak duralım . Allah razı olsun.