- Borcun Ödenmesi İçin Dua

Adsense kodları


Borcun Ödenmesi İçin Dua

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 3 January 2010, 10:10 pm GMT +0200
Borcun Ödenmesi İçin Dua


Sahih hadîste vârid olan şudur: "Peygamber (s.a.vj, ashabından bazılarına, borçtan kolaylıkla kurtulabilmek için şu duayı öğretmiştir:

"Ey yedi kat göklerin ve ulu arş´m sahibi, bizlerin ve her şeyin sahibi bulunan Rabbim! Dâneyi yaran, çekirdeği çatlatan (ve bu küçü cük tohum ve çekirdeklerden sonsuz nimet ve bereketler meydana geti ren), Tevrat´ı, İncil´i ve Kur´ân´ı indiren Allah´ım!... Ben, şer ve zararı bulunan her şeyden sana sığınırım! Her şeyin durumu ve geleceği Senin elindedir... Sen, kendinden evveli olmayan, kendinden sonrası bulun­mayansın! Kendinden üstünü bulunmayan Zahir, kendinden daha ya kını bulunmayan Bâtm´sın! (Şüphesiz, ban^ benden daha yakınsın, beni benden daha iyi bilensin!)... Borcumu ödemekte bana yardımcı ol, ko laylık ihsan eyle Rabbim! Beni fakirlikten kurtarıp, zengin eyle Rab bim."

Peygamber Efendimiz´in bu duayı kendisine talîm buyurduğu sahâbi, böylece ve samîmine duasını yaptı. Böylece her şeye kadir olan Allah´a sığınıp, yalvarıp yakardı. Allah da o kuluna, borcunu ödemesi hususunda yardımcı oldu da, borçtan kurtuldu.

Tirmizl´nin rivayet ettiği bir hadîse göre de (ki bunu da Ali (r.a.) rivayet etmiştir) Peygamber (s.a.v.), ashâbdan birine şöyle dua etmesini tâlim buyurmuştur:

"Allah´ım, helâl mâl ile bana yeterlik ver de, asla harama düşme yeyim! Allah´ım bana lutfunla (helâlinden) zenginlik ver de, başkalarına muhtaç olmayayım!" O sahabî de böyle dua etmiş, borcundan kurtulup helâle kanâat etme zenginliğine ermiştir. (Mert veya nâmert hiç bir ferde muhtaç olmamıştır.) [1]



[1] Bazı eserlerde, aşağı-yukarı buna yakın bir duanın; cuma namazının farzından selâm verdikten sonra: Fatiha, İhlâs ve Muavvizeteyn´ın yedişer defa okunmasından sonra (ki bunlar da İlgili hadislerde tavsiye edilmiş, müellifimiz de Camıu´s-Sağır´da "bu hadis ha-sendir" demiştir) okunması da tavsiye edilmiştir. (Şerhu Bidâyetu´l-Hıdaye, 105, Matbaa-ı Behiyye, 12917.

Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/333.



RAMAZAN 7/D
Tue 7 April 2015, 02:10 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü . Her ne sıkıntımız varsa o sıkıntıyı giderebilmek için Yüce LLAH'tan yardım istemeliyiz. Eğer biz gerçekten samimi bir şekilde dua edersek Yüce ALLAH bize yardım eder .

Ey sıkıntıyı def eden, darda kalanların duasını kabul eden, dünyanın ve ahiretin Rahman’ı ve Rahim’i! Bize  Sen merhamet et Yüce Rabb'im .

[Muhammed]
Tue 7 April 2015, 02:13 pm GMT +0200
Ve Alleykümselam Ve Rahmetullah...Borçlanıldığında efendimizin bizlere ilettiği bir dua.Öğrenmiş olduk.Raabim bütün sıkıntılarımızı gidersin.Yaznlızca ibadetle ilim öğrenmekle meşgul olmayı nasip etsin İnşaAllah...Rabbim (celle celaluhu) razı olsun paylaşımdan dolayı İnşaAllah...

ikranur 7d
Tue 7 April 2015, 02:19 pm GMT +0200
bir sıkıntımız ihtiyacımız olduğunda Allah'tan yardım istemeliyiz. bol bol dua etmeliyiz. eğer duayı içten  samimi ve ciddiye alarak söylersek Allah ' ta bizim duamızı kabul edip bizlere yardım eder. Paylaşım için Allah razı olsun.

Hatice Akdağ 7/B
Tue 7 April 2015, 03:20 pm GMT +0200
Esselamüü Aleyküm                                                                                                                                         bu bilgileri bizimle paylaşan mümin kardeşlerimizden razı olsun. Allah kimseyi borca düşürmexsin.(AMİN)                       

Haktan7/b
Tue 7 April 2015, 10:03 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam . Paylaşım İçin Allah Razı Olsun .