- Bol sıvı tüketmak şartıyla kan bağışlamanın riski yok

Adsense kodları


Bol sıvı tüketmak şartıyla kan bağışlamanın riski yok

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Wed 11 May 2011, 02:27 pm GMT +0200
Bol sıvı tüketmak şartıyla kan bağışlamanın riski yok



İskenderun Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru Ahmet Günaydın, yaz aylarında vatandaşların daha çok sıvı tüketmek şartı ile kan bağışında bulunabileceğini söyledi.
Kızılay'ın seyyar kan bağış toplama TIR'ı İskenderun Atatürk anıtı önünde üç gün süre ile sabahtan gece 23.00'e kadar kan bağışlarını kabul ediyor. Yaz aylarında havanın sıcak olmasından dolayı insan vücudunun sıvı kaybının arttığına dikkat çeken Doktor Ahmet Günaydın, "Vatandaşlarımız yaz aylarında 'hava sıcak kan versem bana bir şey olur mu?' düşüncesine kapılıyorlar. Yaz aylarında kan vermenin sakıncası yok. Yeter ki kan veren vatandaşımız güneşe çıkmasın ve kan verdikten sonra normalinden üç kat fazla sıvı alsın." dedi.

Kış mevsimine oranla Kızılay'ın yaz aylarında daha fazla kana ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Dr. Günaydın, "Yaz aylarında kazalar artmakta ve daha çok kana ihtiyacımız olmaktadır. Bu nedenle Hatay'ın tüm ilçelerini gezerek yaz dönemi boyunca kan topluyoruz. Halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz." ifadesini kullandı


Cihan