- Boğaziçi Üniversitesi Mescidinde tedbir mi fişleme mi?

Adsense kodları


Boğaziçi Üniversitesi Mescidinde tedbir mi fişleme mi?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Sun 15 May 2016, 09:29 pm GMT +0200
Boğaziçi Üniversitesi Mescidinde tedbir mi fişleme mi?

Boğaziçi Üniversitesi'nde büyük mücadeleler sonrasında açılan mescide kartlı geçiş sistemiyle girilebiliyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından uzun yıllardır süren mescid mücadelesi geçtiğimiz aylarda ibadethane açılmasıyla mutlu sonla bitmişti. Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde bir ilk olan dua odaları uygulaması namaz kılacak yer arayan personel ve öğrencileri de memnun etmişti.

KARTLA GİRİLİYOR, KAMERAYLA İZLENİYOR

Son günlerde sosyal medyada üniversite mescidinden paylaşılan bazı fotoğraflar ise akıllarda soru işareti bıraktı.

Mescide girmek isteyen öğrencilerin önce üniversite kartını okutmak zorunda olduğunu gösteren fotoğraflarda mescide sabah ve akşam belirli saatlerde girilebildiği görülürken, mescidin güvenlik kameralarıyla izlenmesi de önemli ayrıntılar arasında.

Mescid ve dua odalarının bulunduğu koridorun hizmete açıldığı Mart Ayı içerisinde paylaşılan fotoğraflarda kartlı geçiş sisteminin olmadığı aşağıdaki fotoğrafta da görülüyor.

Daha önce arşiv odalarının yer aldığı Güney Kampüs’teki ibadethaneler bölümünde, mescid ve dua odalarının yanı sıra bir de abdesthane yer alıyor.

TEDBİR Mİ, FİŞLEME Mİ?

Kartlı geçiş sisteminin mescide dışarıdan girişleri önlemek adına bir tedbir olarak görenlerin yanı sıra namaz kılan öğrencileri fişlemek için yapıldığına dair yorumlayanlar da oldu. Üniversite yönetiminden iddialara yönelik bir cevap gelmiş değil.

R.Haber



Alican 7-B
Tue 17 May 2016, 09:22 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm ve rahmetullah ve berekatühü. Eğer bubunu asıl düşüncesi tedbir amaçlı ise çok güzel bir düşünce. Ama eğer bu başka bir şey için çok kötü. Rabbim paylaşım için razı olsun.