- Böbrek taşı olanlar dikkat!

Adsense kodları


Böbrek taşı olanlar dikkat!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
zahdem
Mon 1 March 2010, 11:48 pm GMT +0200
Böbrek taşı olan hastalar günde 2,5 litre su tüketin...
 
Burç FM'de Cengiz Tan'ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programına konuk olan Ürorad Üroloji ve Radyoloji Merkezinden Üroloji Uzmanı Op.Dr.Faruk Yerlioğlu böbrek taşları önemsenmeli dedi.

Op.Dr.Faruk Yerlioğlu'' Kalsiyum, oksalat, ürik asit gibi maddeler idrar içerisinde normalde beklenenden daha yüksek yoğunlukta bulunursa böbrek taşı oluşur. Bu maddeler kristaller halinde böbrekte çökebilir ve zaman içersinde büyüyerek böbrek taşını meydana getirir'' dedi.

Böbrek taşı genetik bir hastalıktır, çevresel faktörler, fazla karbonhidrat ve protein alımı, geçirilen enfeksiyonlar taş oluşumunu arttırıyor diyen Op.Dr.Faruk Yerlioğlu'' ailesinde böbrek taşı olanlar veya daha önce taş düşüren kişiler mutlaka altı ayda bir hekime muayene olmalı ve koruyucu önlemler almalı, böbrekte taş oluşmuşsa mutlaka tedavi edilmeli ihmal edilirse böbreğin kaybı söz konusu olabilir'' dedi.

Böbrek taşlarına karşı koruyucu önlemler alınması gerektiğini anlatan Op.Dr.Yerlioğlu, günde mutlaka 2,5 litre sıvı tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Maden suyunun böbrek taşı yaptığını söyleyen Op.Dr.Faruk Yerlioğlu, taş sorunu olanların maden suyunu fazla tüketmemesi uyarısında da bulundu.
Toplum içinde ıspanak, kıvırcık, çilek gibi besinlerin böbrek taşına neden olduğu konusunda yanlış bir inanışın olduğunu söyleyen Op.Dr.Yerlioğlu,bu besinler böbreklerde taş oluşumuna neden olmaz dedi.
Bazı hastaların 7-8 defa eswl (taş kırma) yaptırdığını söyleyen Op.Dr.Faruk Yerlioğlu, taş 3-4 seansta kırılmıyorsa cerrahi işlem gerekiyor demektir taş kırma seansına fazla girmek böbreği ve vücudu olumsuz etkiler, bu yüzden taş kırdırdığınız merkez ve hekim dikkatli seçilmeli uyarısında bulundu.

PROGRAMIN TAMAMINI burcfm.com.tr internet adresinden DİNLEYEBİLİRİNİZ.