- BlackBerry Satışlarına Android Darbesi

Adsense kodları


BlackBerry Satışlarına Android Darbesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
melek24
Thu 1 October 2009, 05:14 pm GMT +0200
2'nci çeyrek sonuçlarına göre yatırımcılar, BlackBerry satışlarının nihai değere ulaştığını ve bunun beklentilerin çok altında kaldığını düşünüyor.


RIM, dönem içerisinde 3.8 milyon adet BlackBerry sattı. RIM, 3'ncü çeyrekte 9.2 ila 9.9 milyon adet BlackBerry satmayı öngörüyor.

Rekabet kızışıyor

İkinci çeyrek satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37 arttığını açıklayan RIM yetkilileri, bunun analistlerin beklentilerinin altında kaldığını ifade ediyorlar. Bu, RIM beklentilerinin geride kaldığı ikinci çeyrek olması bakımından önemli. Yeni modellerini lanse eden akıllı telefon üreticileri arasındaki rekabet giderek daha da kızışıyor. iPhone başta olmak üzere, bir çok cep telefonu üreticisinin akıllı telefonlara yönelmesi BlackBerry için büyük kayıplara neden olacak.

Android akını

BlackBerry'nin, satış rakamı artmasına karşılık ortalama satış fiyatlarının azaldığı görülüyor. İlk çeyrekte 357 dolar olan BlackBerry'nin ortalama satış fiyatı 320 dolara gerilemiş durumda. T-Mobile'ın, Android'li telefonlar sunacağını açıklaması RIM'in işini daha da zorlaştırıyor. Piyasa gözlemcileri, 2010'da 'Android Akını' yaşanacağına dikkat çekiyorlar. RIM'in, finansal sonuçları açıklamasının hemen ardından şirket hisseleri yüzde 11'lik bir düşüş yaşadı.