- Birinci sınıflara yardımcı ders materyali

Adsense kodları


Birinci sınıflara yardımcı ders materyali

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 8 August 2012, 05:50 pm GMT +0200

Birinci sınıflara yardımcı ders materyali


MEB, bu eğitim yılında geçerli olmak üzere, ilkokul 1. sınıf öğrencilerine ücretsiz ders kitabının yanında yardımcı ders materyalleri de dağıtacak.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla yenilenmesi gereken ilkokul 1. sınıf ders programına ilişkin bilgi verdi.

Çalışmaları yoğun şekilde sürdürdüklerini ifade eden Karip, öğrencilerin doğrudan doğruya okuma yazmaya, akademik içerikli bir derse başlamayacağını, bunun için de program ve materyal çalışmalarının yapıldığını söyledi.

İlkokul 1. sınıfın ilk 2,5-3 ayında daha çok okuma yazmaya hazırlıkla okula uyum çerçevesinde çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Karip, 'Örneğin daha önceki uygulamada anaokulunda ikinci dönem yaptığımız bazı çalışmalar vardı. Orada çizgi çalışmaları, çeşitli boyama çalışmaları yapılıyor. Bunlarla birlikte sayılarla ilgili çalışmalar, diğer sosyal becerilerle ilgili çalışmalar da var. İlk 2 ve 3 ay, daha çok bu tür çalışmalarla geçecek' diye konuştu.

TTK Başkanı Karip, birinci sınıflar için mevcut öğretim programının bir kısmının ikinci sınıfa kaydırılacağını belirtti.

Emin Karip, ilkokul 1. sınıflara mevcut ücretsiz ders kitaplarının yanında 2,5-3 aylık uyum dönemine yönelik çizgi çalışmaları, okuma yazma ve matematik öğrenmeye hazırlık çalışmalarını içeren materyaller dağıtılacağını bildirdi.

yenişafak