- Birinci sınıflara not verilmeyecek

Adsense kodları


Birinci sınıflara not verilmeyecek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 23 May 2012, 02:44 am GMT +0200
Birinci sınıflara not verilmeyecek

12 yıllık zorunlu eğitim yasasıyla eğitim sistemini sil baştan değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), radikal bir karar daha alıyor.

Bakanlık, okula yeni başlayan ilkokul öğrencilerinin karnelerinde notla değerlendirme yapılmamasına yönelik çalışma başlattı. Bakanlığın çalışmasına göre ilkokul 1. sınıflara not yerine puan verilecek. Öğrenciler karne alacak ama bu karnelerde not olmayacak. Öğrenciler karnelerinde notla değil, okuldaki davranışlarıyla değerlendirilecek. Öğretmenlerinden, davranışlarına göre performans değerlendirmesi alacaklar.

Yeni sistemle beraber 60 aydan itibaren okula başlayabilecek olan çocuklar, not stresinden kurtarılacak. Bu amaçla karnelerinde not yerine puan yer alacak. Çalışmaya ilişkin bilgi veren bakanlık yetkilileri, "Minik öğrencilerimize karne heyecanı yaşatacağız ancak karnelerinde not değil, değerlendirme puanları görecekleri bir çalışma yapıyoruz. Pedagojik açıdan da, o yaşta not stresi yaşamaları doğru değil. Şu an birinci sınıflar için böyle bir planlama yapıyoruz ama ilkokulun diğer sınıflarında da aynı uygulamaya geçebiliriz." diyor.

Öte yandan bakanlık, yeni sistemle birlikte hedeflerini de yeniledi. Bu kapsamda 2016 yılı sonunda okul öncesi ve ilköğretimde yüzde 100, orta-genel ve mesleki eğitimde yüzde 90 okullaşma oranına ulaşılacak. Tüm eğitim öğretim tesislerinde tekli öğretime geçilecek. Derslik başına 24 öğrenci düşecek şekilde planlama yapılacak. 4 yıl içinde tüm eğitim-öğretim tesislerinin modernizasyonunun yapılması sağlanacak. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, il milli eğitim müdürlüklerine bir yazı göndererek önceki yıllarda yatırım programında olup tamamlanan işlerden artan ve halen o ilin il özel idaresi hesaplarında bulunan ödeneklerin, Bakanlıktan herhangi bir onay ve izin alınmadan ilin eğitim ihtiyaçları için harcanması talimatı verdi.

zaman