- Birinci olan başörtülü yine törene alınmadı

Adsense kodları


Birinci olan başörtülü yine törene alınmadı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Mon 11 June 2012, 03:49 am GMT +0200
Birinci olan başörtülü yine törene alınmadı




Sevanur Caner, başörtüsü taktığı gerekçesiyle mezuniyet törenine alınmadı

   İstanbul Maltepe Mediha Engizer Teknik ve Meslek Lisesi'nin okul birincisi Sevanur Caner, başörtüsü taktığı gerekçesiyle mezuniyet törenine alınmadı.

Anne Yasemin Şahin, törene başta gitmek istemediklerini ancak okul müdürünün arayıp ısrar etmesi üzerine okula gittiklerini belirterek, "Müdür hanım bizi odasına kabul etti ve kızımın törende başını açması gerektiğini, aksi halde törene kabul edemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine ben de 'Derste değil ki hocam. Dışarıda birçok öğrenci mini etekle gelmiş. Onlar da müfredat dışı giyinmişler. Onları kabul ediyorsanız bizi de kabul edin.' dedim ama bizi dışarı çıkardı." diye konuştu.

Eşinden boşanan ve 4 çocuğunu, engelli oğlu için devletin verdiği aylık 600 liralık maaşla geçindirmeye çalışan anne Şahin, "Kızımı zorluklar içinde okuttum. Okul birincisi oldu. Onu törende görüp gurur duymak benim de hakkım değil mi?" dedi.

İleride zihinsel engelliler öğretmeni olmayı hedefleyen Sevanur Caner ise, "O kadar çok çalıştım ki, bunun karşılığı bu olmamalıydı." şeklinde konuştu. Okul müdürü Nurdane Nimet Güven, kurallara uyduğunu belirterek açıklama yapmazken, Maltepe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, "Herkes istediği kıyafetle törenine girmekte serbesttir. Sorumluluk okul müdürüne aittir." değerlendirmesinde bulundu.

Zaman

sümeyra
Mon 11 June 2012, 06:30 am GMT +0200


        Başörtüsü için çile çekmek, ahirette size cihad sevabı kazndırır inşaallah değerli kardeşim..Rabbim bundansonraki hayatınızda kolaylıklar ve başarılar ihsan eylesin..