rray
sumeyye
Fri 9 July 2010, 09:05 pm GMT +0200
BİR TEK BENİ İSTEMİYORLAR

Zamanın birinde bir Allah dostu şöyle dua etmiş: “Ya Rab, bu kadar insan Sana dua ediyor, Senden bir şeyler istiyorlar. Ya Rab! Ben merak ettim, Senden ne istiyorlar. Bana bunları bildir ya Rab!” Allah bu dostunun duasını kabul etmiş ve kendisine edilen tüm duaları veliye bildirmeye başlamış. Mübarek edilen duaları duydukça gitgide erimeye, kahrolmaya, üzülmeye başlamış. Öyle ki artık dayanamaz hale gelmiş. Ve Şöyle yalvarmış: “Aman Ya Rab! Bunu benden al Allah’ım.” “Neden ya kulum?” diye Allah sorunca; “Aman Ya Rab! Senden neler neler istiyorlar. Dayanamadım.” demiş.
Allah : “Evet, benden ev istiyorlar, araba istiyorlar, aş, iş, eş istiyorlar, sağlık mutluluk istiyorlar.
Ama BİR TEK BENİ İSTEMİYORLAR” demiş.
Dualarıyla Allah’ın Zatını isteyenlerden olalım inşaallah…
Vellezîne saberûbtigâe vechi rabbihim ve ekâmûs salâte ve enfekû mimmâ rezaknâhum sirren ve alâniyeten ve yedreûne bil hasenetis seyyiete ulâike lehum ukbed dâr.
Onlar, sabırla Rab’lerinin vechini (Zat’ını, Allah’ın Zat’ını görmeyi) dileyenler ve namazı ikame edenler, onları rızıklandırdığımız şeylerden gizli ve açıkça infâk edenlerdir. Ve seyyiati, hasenat ile (iyilikle) savan kimselerdir. İşte onlar için, bu dünyanın (güzel bir) akıbeti (sonucu) vardır..ALINTIDIR.
Salihalp
Fri 9 July 2010, 09:40 pm GMT +0200
Ey güzel Allah'ım kalbime yalnızca Sen hükmet!senden seni isterem medet...
Sevdacık
Sat 10 July 2010, 01:42 am GMT +0200
ALLAH’ın Zatını isteyenlerden olalım inşaallah…
AMİN AMİN AMİN Rabbim razı olsun kardeşim
somuncu
Sat 10 July 2010, 09:51 am GMT +0200
Nahl süresi.Ayet 97.Erkek veya kadın,kim mü'min olarak salih amel işlerse,elbette ona hoş bir hayat yaşatacağız ve onların mukafatlarını yapmakta olduklarının en güzeli ile vereceğiz. Kiymetli okuyucular ayetten anlaşıldığı üzre güzel hayat yaşama,şarta bağlı.Ayet arapçada şart edatı olan -men- diye başlar.Anlamı kim dir,ama bir şart edatıdır.Demekkki bizler kendi nefsi duygularımızı tatmin için ne kadar zorlarsak,zorlayalım.Hatta fazlasıyla Dünya nimetleriyle taltif edilelim,yinede mutlu bir hayatı elde edemeyebiliriz.Dünyayı biz taşıyormuşçasına yorulur,usanırız.Hayatımız lezzet değil,elem olur.Demekki güzel bir hayat yaşatmayı Allah(cc)şarta bağlamış.Dünya nimetlerinin süsüne ve cazibelerine aldanmadan,Ayette bize seslenen Yüce Rabbimizin buyruğuna kulak verelim.Bize güzel hayat vadeden Rabbimiz,vadini mutlaka ve mutlaka gerçekleştirmeye kadirdir.selam ve sevgilerle.
obukcan
Sat 10 July 2010, 11:22 am GMT +0200
Yegane derdim 'SEN' ol ki Rabbim,derman diye başka şeyler için çarpmasın kalbim!..
sumeyye
Thu 20 November 2014, 03:03 am GMT +0200
s.a.. , degerli kardesler dualariniza amin insaallah..Somuncu kardes ayeti kerime'yi açiklayici olarak bizlerle paylasip konuya katkida bulundugunuz için de tesekkürler.
neslihan
Tue 25 November 2014, 06:45 pm GMT +0200
a.s.., amin amin amin inşaallah dunyevi ve uhrevi iyilik isteyelim en güzeli tabiki Cenabi Hakkin zatiyla muserref olmak.
saniye
Tue 25 November 2014, 07:45 pm GMT +0200
En güzel dua Allah'in zatını istemek. Rabbim bu duamıza icabet eder inş. Kardeşlerim dualarınıza ben de canı gönülden aminlerle iştirak ediyorum.
ceren
Tue 25 November 2014, 11:07 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim bizi ondan başkasını istemeyen,ondan başkasını düşünmeyen kullarından eylesin inşallah....
yagmur_7-c
Wed 26 November 2014, 05:44 am GMT +0200
Ve aleykum selam...
Dünya böyle insanlarla dolu çalışıp bir gelir elde etmeeen çaba göstermeden Allah tan yardım diliyorlar..Mevalm razı olsun..Rabbim dualrımızda çaba göstermeden birşey istememeyi nasip etsin...
RAMAZAN 7/D
Fri 25 September 2015, 10:59 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam . İşte ibretlik bir kıssa . Rabb'imizden onca şey istiyoruz . Ama Rabb'imizin zatını istemek aklımıza gelmiyor . Bu ne kadar üzücü bir durum . ALLAH-u Teâla bizlere bu durumu açıkça bildiriyor .
Rabb'im bizleri bağışlasın İnşALLAH .
ALLAH cc razı olsun .
Kevšer
Sat 26 September 2015, 02:46 am GMT +0200
Ve Aleykümüsselam.Rabbim Razı olsun kardeşim güzel paylaşımdı.Tüm dualar için gönülden Amin kardeşlerim. Rabbimiz'in zatını istiyenlerden oluruz inşaAllah
mevlüde06
Sat 26 September 2015, 10:52 am GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullahtek gayemiz,istegimiz O (cc) nun rizasi olsun insallah.
Allah razi oslun degerli paylasiminiz icin.
Rüveyha
Sat 26 September 2015, 06:49 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam.Âmin ecmain İnşaAllah...Kullar dünyalıktan başka bir şey istemez oldular.Rabbim muhafaza buyursun İnşaAllah..Halbu ki Efendimiz Hem ahiret,hem de dünya saadeti için duada bulunurdu.Rabbim Efendimizin ahlakıyla ahlâklandırsın İnşaAllah.
Bilal2009
Sat 26 September 2015, 07:48 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah, Allah'a ( celle celaluhu ) gerçek sevgi besleyenler ve dünyayı reddedenler böyle dua edebilir. Rabbim ( celle celaluhu ) bizleri Allah'ı ( celle celaluhu ) isteyenlerden eylesin.