- Bir Kıssa Bin Hisse

Adsense kodları


Bir Kıssa Bin Hisse

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
rabia
Fri 23 April 2010, 03:29 pm GMT +0200
Cüneyd-i Bağdadî ordu ile bir sefere katılmıştı. Sefer sırasında ordu kumandanı ona mücahitlere dağıtılmak üzere gönüllülerce hibe edilmiş bazı eşyalar gönderdi. O da bu eşyaları kabul edip, asker ve gazilerin muhtaçlarına dağıttı. Fakat Cüneyd-i Bağdadi'nin içini bir kınamadır aldı. Bir gün öğle namazını kıldıktan sonra oturup; "Niçin o şeyleri kabul ettim ve dağıttım? Nefsimi kendinden bir şey dağıtıyormuş gibi göstererek gururlandırmış; mücahitleri de cihad esnasında eşyaya boğarak şımartmış olmayayım!" diye kendi kendini kınamaya başladı.

O sırada uykusu geldi ve uyudu.

Rüyasında, kendisine çok süslü bir takım köşkler gösterildi.

"Bunlar kimin?" diye sordu.

"Gazilere dağıtılan eşya sahiplerinin" denildi.

O anda Hazret-i Cüneyd'in içinden: "Acep bana da bir şey var mı?" diye geçmişti ki, derhal ona, köşklerin en güzeli ve en büyüğü gösterildi ve: "İşte bu senindir." denildi.

Hazret-i Cüneyd: "Bana neden daha güzeli ve daha büyüğü verildi?" diye sorunca, denildi ki: "Onlar mallarını sevap bekleyerek verdiler. Sen ise, o malı kabul etmekle yanlış bir iş yapmaktan korkarak, nefsini sigaya ve hesaba çekerek dağıttın. Allah nefsini sigaya çekenleri sever. İşte nefsini hesaba çekmenden dolayı sana daha güzel bir köşk verildi."

yagmur_7-c
Wed 14 January 2015, 09:34 pm GMT +0200
Esselanu aleykum
Nefsimizi terbye etmek o kadar zor ki insan iyi b:r eğitumc olsa bile bazen nefsine yenik düşebiliyor..Rabbim bizleri nefsine yenik düşürmesin galip etsin İnşallah..Rabbim het gün Nefsimizi sigaya çekenlerden etsin insallah...

Hatice 7/B
Wed 14 January 2015, 11:12 pm GMT +0200
Nefsimizi terbiye etmemiz gerekiyor fakat bu geeçekten zordur, ve eyer bir iş yapıyorsak Allah rızası için yapmalıyız ve de Nefsimizi terbiye edip yapmalıyız.

ceren
Wed 14 January 2015, 11:23 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Rabbim bizleri nefsine hakim olan kullarından eylesin...

Emirhan7c
Wed 14 January 2015, 11:39 pm GMT +0200
Esselamu Aleykum
ALLAH nefsini hesaba çekenleri sever.Bizimde bir olayda nefsimizi hesaba çekmemiz gerekir.İnşALLAH bundan sonra bunu daha sık yaparız...

RAMAZAN 7/D
Sun 27 September 2015, 06:20 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam . Büyük Veli Cüneyd Bagdadi Hz. 'Den bizlere örnek olacak bir davranış .
Rabb'im Büyuklerimizin yolundan ayırmasın İnşALLAH .
ALLAH cc razı olsun .

Kevšer
Wed 30 September 2015, 02:27 am GMT +0200
  Ve Aleykümüsselăm ecmain. Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim. Nefslerimizi terbiye ettikçe Rabbimize yakınlaşabiliriz. Oyüzden nefsimizin oyunlarına gelmemeye dikkat etmeliyiz. Rabbim bizleri nefsine hakim olabilen kullarından eylesin inşaAllah.

mevlüde06
Wed 30 September 2015, 03:49 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.insallah bizlerde yaptigimiz hayri baska hicbir cikadrimiz olmaksizin sirf Allah rizasi icin yapabilenlerden oluruz.Allah razi olsun.