- Bir İslami İlimler Fakültesi daha

Adsense kodları


Bir İslami İlimler Fakültesi daha

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Sat 9 April 2016, 09:19 pm GMT +0200
Bir İslami İlimler Fakültesi daha

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde (AEÜ) İslami İlimler Fakültesi kurulmasıyla ilgili yapılan talep, Bakanlar Kurulu'ndan onay alarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde (AEÜ) İslami İlimler Fakültesi kurulmasıyla ilgili yapılan talep, Bakanlar Kurulu'ndan onay alarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Kırşehir Valiliği’nde basın toplantısı düzenleyen Vali Necati Şentürk, kente iki yeni müjdeyi vermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. AEÜ'ye İslami İlimler Fakültesi ve Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açılmasıyla ilgili talebin Bakanlar Kurulu'nda imzalandığını belirten Vali Necati Şentürk, yapılan çalışmaların Kırşehir’e hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Vali Şentürk, şunları söyledi: "Çok ciddi çalışmayla Başbakanlık seviyesine getirildi. Vatan hocanın rektör seçilmesi bir şans oldu. Gayretlerimizi, çalışmalarımızı birleştirdik. Üniversitemize bağlı olarak bir yüksekokul bir de İslami İlimler Fakültesi'nin kurulması Bakanlar Kurulu kararıyla kararlaştırıldı. 8 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu, büyük bir müjde. Kaman'da da Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açılması da karara bağlanmış oldu. İkisi de bizim için büyük bir kazanç."

İslami İlimler Fakültesi kurulması kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından AEÜ Rektörü Karakaya da en kısa sürede yasal prosedürleri tamamlayarak kente kazandıracaklarını ifade etti.

Katkılarından dolayı Kırşehir milletvekilleri Çetinkaya ve Arslan'a teşekkür eden Karakaya, "Bundan sonra hem öğretim üyesi hem de öğrenci alım süreçleri üniversitemiz uhdesindedir. Bunu canla başla ve severek takip edeceğim. Bir an önce öğretim elemanı sayısını tamamlayacağız. Öğrenci alım sürecine geçerek Yükseköğretim Kurulu'na müracaatımızı yapacağız. Şehrimize yeni öğrencilerimizin katkısını sunacağız." dedi.

Yeni kurulan akademik birimlerle beraber, Ahi Evran Üniversitesi'nde (AEÜ) 8 fakülte ve 5 yüksekokul ile toplam akademik birim sayısı 35’e ulaşmış oldu.

Haberler