- Bill Gates İslami teknoloji üretmek için imzaladı

Adsense kodları


Bill Gates İslami teknoloji üretmek için imzaladı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Tue 19 April 2016, 11:24 pm GMT +0200
Bill Gates İslami teknoloji üretmek için imzaladı



Bill Gates, 50 Milyon Dolarlık İslami teknoloji anlaşmasını imzaladı

Katar Kalkınma Fonu, Katar Hükümeti'nin de önderliğinde, dün Doha bölgesinde Bill Gates ile 50 Milyon Dolarlık hibe anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre Bill Gates artık İslami kurallara uyumlu teknolojiler de üretecek.

Bill Gates tarafından kurulan ve kendisinin ve eşinin adını taşıyan Bill&Melinda Gates yardım vakfına 50 Milyon Dolar bağışlayan Katar Kalkınma Fonu, yardıma muhtaç islami bölgelerde yaşayan Müslümanlar için Bill Gates ve vakfından teknoloji üretmesini istiyor.

Eğitim, Bilim ve Teknoloji gibi hizmetleri fakir ve yardıma muhtaç bölgelere götüren Bill&Melinda Gates Yardımlaşma Vakfına bağışlanan 50 Milyon Dolar'ın amacı İslami Kurallara (Şeriat'a) uygun olacak şekilde teknolojiler üretilmesi ve yardıma muhtaç Müslüman bölgelere götürülmesi.

Hibe sözleşmesi Halife bin Jassim Al-Kuwari, Katar Kalkınma Fonu Dr. Ahmad Mohamed Ali Al-Madani, İslam Kalkınma Bankası ilk başkanı ve Bill Gates tarafından imzalandı.

Katar Dış İşleri bakanı Sultan Bin Saad El-Meraikhi'de imza töreninde hazır bulundu. Meraikhi, imza töreninden sonra medyaya yaptığı açıklamada; "Öncelikli amacımız muhtaç halde bulunan İslam ülkelerine tarım, sağlık ve eğitim hizmetlerini götürmek. İslam İşbirliği Teşkilatı olarak da amacımız 30'a yakın yardım bekleyen İslam bölgesine yardım etmek." ifadelerini kullandı.

r.haber


 


Alican 7-B
Fri 29 April 2016, 08:32 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm ve rahmetullah ve berekatühü. Ne kadar güzel bir haber. İslami teknolojiye yatırım yapılması. Peygamber efendimiz ilim ve bilim Çin'dede olsa alın demiş. Bizler de gelişiriz inşAllah. Rabbim paylaşım için razı olsun.