- Bilgisayar oyunları zekayı artırmıyor

Adsense kodları


Bilgisayar oyunları zekayı artırmıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
zahdem
Fri 23 April 2010, 02:40 pm GMT +0200


Bilim adamları beyni daha iyi geliştirdiği gerekçesiyle bilgisayar oyunları oynayanların daha zeki olmadığını belirledi.

Journal Nature isimli dergide yayınlanan 6 haftalık çalışmada, uzmanlar bilişsel yeteneklerini geliştirmek için tasarlanan online oyunları oynayan insanların daha akıllı olmadıklarını buldular. Araştırmada, yaşları 18 ile 60 arasında değişen 8 bin 600'den fazla insandan zekalarını geliştirmek için haftada üç kez en az 10 dakika boyunca araştırmacılar tarafından tasarlanan online beyin oyunları oynamaları istendi.

Bu kişiler herhangi bir beyin geliştirici oyun oynamayan, ancak yaklaşık aynı süre zarfında internette sörf yapan ve genel bilgi sorularını cevaplayan 2 bin 700'den fazla kişiyle karşılaştırıldı. Tüm katılımcılara araştırma öncesinde ve sonrasında bir tür zeka testi verildi.

Araştırmacılar, 6 haftalık çalışma sonunda zeka testlerinde oyun oynayanların sadece internette dolaşanlardan daha başarılı olmadıklarını söylediler. Testin bazı bölümlerinde ise, internette sörf yapanların oyun oynayanlardan daha yüksek puanlar aldığı görüldü.