- Beynin cesaret ve korku bölgesi belirlendi

Adsense kodları


Beynin cesaret ve korku bölgesi belirlendi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Sat 26 June 2010, 12:41 am GMT +0200


Bilim insanları, cesaretin sırrını çözdüklerini öne sürdü

Bilim insanları, cesaretin sırrını çözdüklerini öne sürdü. Araştırmacılar beynin bir bölümünün ('subgenual anterior cingulate cortex, sgACC) adı verilen bölümünün, insanlar cesaret isteyen bir şey yaptığında aktif hale geldiğini ortaya çıkardı.

Bu bulgunun, rahatsızlık halini alan korkuların üstesinden gelmek üzere bir tedavi geliştirilmesinin yolunu açabileceği belirtiliyor.

Yapılan deneylerde, yılandan korkan ve korkmayan gönüllüler iki gruba ayrıldı. Bu kişiler öncesinde zehirli olmayan ve evde beslenebilen yılanla teste tabi tutuldu.

Gönüllülerin beyin faaliyetleri bu sırada manyetik rezonans görüntüleme (fMRI) ile izlendi.

Tarama sonuçları, korkularına teslim olan ve korkunun üstesinden gelme yönünde cesaret isteyen davranış sergileyen gönüllerin beyinlerinde farklı bölümlerin çalıştığını ortaya koydu.

sgACC bölgesindeki aktivitenin, korkmalarına rağmen yılana yaklaşan gönüllüler tarafından hissedilen korkunun artması, ama bir yandan da üstesinden gelinmesi derecesiyle birlikte arttığı gözlemlendi. Buna ek olarak aynı süreçte beynin bazı loblarındaki faaliyetin azaldığı belirlendi.

İnternet Haber