- Besmeleyi 17 dilde yazdı

Adsense kodları


Besmeleyi 17 dilde yazdı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 13 July 2013, 04:39 am GMT +0200
Bismillahirrahmanirrahim'i 17 dilde yazdı



Bursa'da, kaligrafi ve hat sanatlarıyla uğraşan ve kendisini "Yazı Yolcusu" olarak tanımlayan Hayri Tekgöz, 17 dil ve 7 formda "Besmele"nin anlamlarını yazdığı bir tablo yaptı.

Bursa'da, kaligrafi ve hat sanatlarıyla uğraşan ve kendisini "Yazı Yolcusu" olarak tanımlayan Hayri Tekgöz, 17 dil ve 7 formda "Besmele"nin anlamlarını yazdığı bir tablo yaptı.

Güzel yazı sanatı üzerine yaklaşık 15 yıldır çalışan Tekgöz, birçok sergi ve stand açtı, kurslar verdi.

Çok sayıda esere imza atan Tekgöz, son olarak Türkçe, Arapça, İngilizce, Japonca, Fransızca, İspanyolca, Farsça, Kızılderili, Zulu gibi diller ve Mors, Kiril gibi alfabeleri kullanıp Besmelenin (Bismillahirrahmanirrahim) anlamı olan "Esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla" ifadesini 17 dilde kağıda yazdı.

Zengin bir dil yelpazesini kullanabilen Tekgöz, eserlerinde birçok dilin güzel yazı sanatına ait kendine özgü formlarını da yansıtabiliyor.

Tekgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıl önce yazı sanatıyla ilgilenmeye başladığını ve ilk 8 yılında zamanının çoğunu, kütüphanelerde bununla ilgili kitapları, kaligrafi, Latin harfleri, Arapça hat sanatı, Japonca ve Çince yazı sistemlerini inceleyip uygulamakla geçirdiğini söyledi.

İncelediği kitap ve eserleri biriktirerek bir "yazı sanatı kütüphanesi" oluşturmak istediğini belirten Tekgöz, şöyle devam etti:

"Ben ne kaligrafım ne de hattatım. Hat sanatında icazet çok önemlidir, çünkü usul böyledir. Hiç hat eğitimi almadım. Kaligrafi ise Latin yazı sanatıdır ama ben sadece Latin alfabesiyle de yazmıyorum. 20'ye yakın dilde 8-10 formda yazılar yazıyorum. Dolayısıyla kendime ne hattat ne de kaligraf diyemem, ben yazı yolcusuyum. Besmelerin anlamını, 17 dili kullanarak tek kağıtta birleştirdim. Bunu, kaligrafi ve hat sanatının inceliklerini kullanarak oluşturdum."

AA

sümeyra
Sat 13 July 2013, 01:05 pm GMT +0200


    Resim kabiliyetim olsaydı,kesinlikle HAT SANATI ile uğraşmak isterdim ama maalesef güzel yazı yazabilmek tamamen kabiliyet işi..Rabbim yardımcısı olsun kardeşimizin..

ehlidunya
Sat 13 July 2013, 02:39 pm GMT +0200
Esselamu aleykum; Maşaallah kardeşimizi takdir ediyorum.allah yar ve yardımcısı olsun inşaallah rabbul alemin hizmetlerini daim kılar ...

cerendemir
Sat 13 July 2013, 05:19 pm GMT +0200
Bende hat sanatı ile uğraşmayı çok istiyorum.Allah bu abimize girdiği yolda yardım eylesin.