- Besmele-i Şerifenin Faziletleri

Adsense kodları


Besmele-i Şerifenin Faziletleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ezelinur
Thu 16 September 2010, 08:21 am GMT +0200
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM سْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم



Besmele-i Şerife'nin Faziletleri

Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: ‘Miraç gecesi bütün cennetler bana gösterildi. Cennette dört nehir gördüm. Biri; su, biri; süt, biri; cennet şarabı ve biri de bal nehri idi. Cebrail (a.s.)’e: ‘Bu nehirler nereden gelip nereye dökülür?’ diye sordum. Cebrail (a.s.): "Kevser havuzuna dökülüyor. Ancak nereden geldiğini bilmiyorum. ALLAH’a dua et, sana bildirir yahut gösterir’ dedi.

Resulüllah (s.a.v.) Rabbine dua etti. Bir melek gelip Peygamber (a.s.)’e selam verdi ve ‘Ey Muhammet! Gözlerini kapat!’ dedi. Peygamberimiz (s.a.v.) devam ederek şöyle buyurdu: Gözlerimi kapattım, sonra o melek: ‘Gözlerini aç!’ deyince açtım.kendimi bir ağaç altında buldum. Orada kapısı kırmızı altın, kendisi beyaz inciden büyük bir kubbe gördüm. Dünyadaki insan ve cinlerin hepsi bu kubbe üzerine konulsa, bir dağ üzerine oturmuş bir kuş gibi kalırdı.

Nehirlerin bu kubbenin altından aktığını gördüm. Dönmek isteyince melek bana: ‘Neden o kubbeye girmiyorsun?’ dedi. ‘Nasıl gireyim, kapısı kilitli ve bende anahtarı yok?’ dedim. Melek: ‘O kapının anahtarı ‘Bismillahirrahmanirrahim’ dir’ dedi. Kilidi tutup, ‘Bismillahirrahmanirrahim’ deyince kilit açıldı. Kubbeye girdim. O dört nehrin, kubbenin dört direğinden aktığını gördüm. Dört direk üzerinde de ‘Bismillahirrahmanirrahim’ yazılı idi. Öyle ki; su nehrinin ‘Bismi’nin ‘mim’ harfinden, süt nehrinin ‘ALLAH’ın ‘he’ sinden, cennet şarabının ‘Rahman’ın ‘mim’inden ve bal nehrinin de in‘Rahim’in ‘mim’ inden çıktığını gördüm. Anladım ki, dört nehrin aslı, Besmele-i Şerifedendir. O esnada ALLAH (c.c.) buyurdu ki; ‘Ey Muhammet! Ümmetinden her kim kalbi riyadan halis bir şekilde, beni bu isimlerle zikreder, ‘Bismillahirrahmanirrahim’ derse, o kimseyi bu nehirlerden sularım’.
Hadis-i Şerifte; ‘Başında “Bismillahirrahmanirrahim” denilen dua geri çevrilmez’ buyurulmuştur. Bir başka hadis-i şerif de şöyledir; “من رفع قرطاسا من الارض مكةوبا عليه بسم الله الرحمن الرحيم اجلالا له ولاسمه عن ان يدنس كان عند الله من الصدقين و خفف عن والديه وان كانا مشركين “Kim kirlenmemesi için, yerden, üzerinde ‘Bismillahirrahmanirrahim’ yazılı bir kağıdı saygıyla kaldırırsa, ALLAH katında sıdıklardan olur, müşrik bile olsalar ana-babasının kabir azabı hafifletilir”

Şeyh Ahmet’el-Beveni “Letaif’ül-İşarat” adlı eserinde şöyle diyor; ‘Vücut (varlık) ağacı “Bismillahirrahmanirrahim” den dal salmıştır. Bütün alemler hem hülasa hem de tafsil itibariyle bununla kaimdir. Bu sebeple kim besmeleyi çok zikrederse, hem ulvi hem de süfli alemdekilere karşı heybetle rızıklandırılır.’


BESMELE’NİN FAZİLETİ

Bizans İmparatoru Kayser, Hz. Ömer (r.a.)’e mektup yazıp; “Bende hiç dinmeyen bir baş ağrısı var, doktorlar ilaç bulmaktan aciz kaldılar. Eğer bildiğin bir ilaç varsa gönder” dedi. Hz. Ömer (r.a.) ona bir takke gönderdi. Kayser, bu takkeyi başına koyduğunda başı ağrımıyor, başından çıkardığı zaman yine ağrımaya başlıyordu.
Kayser, bu hale şaşırıp merakla takkeyi kontrol ettiğinde, içinde üzerine besmele yazılmış bir kağıt olduğunu gördü.

ceren
Tue 23 August 2016, 04:41 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Her işe başlarken,her şeye başlarken Allahın adı ile başlayan ve besmeleyi şerif ile başlayıp faziletine eren kullardan olalım inşallah.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim...

RAMAZAN 7/D
Tue 23 August 2016, 08:19 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam . Çok haz alarak okudum bu paylaşımı . Gerçekten muhteşem besmelenin fazileti .
İnşALLAH her işe Rahman ve Rahim olan ALLAH  cc 'ın adıyla başlayalım .

ALLAH cc razı olsun

ceren
Wed 28 February 2018, 05:55 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim bizleri her ise besmele ile  başlayan her işinde besmeleye basvuran  ve beslemenin feyzine rahmetine kavuşan kullardan olalim inşallah. ..

Sevgi.
Wed 28 February 2018, 09:14 pm GMT +0200
 Aleyküm Seiam. Her işimize herdaim Allahın güzel ismiyle başlıyanlardan olalım inşaAllah

sedanurr
Wed 28 February 2018, 11:19 pm GMT +0200
Ve Aleykümselam her hayrın başı besmeledir.
Her işimizden önce besmele çekelim ki sonu hayır olsun