- Ben 72 günde hafız oldum siz de başarabilirsiniz

Adsense kodları


Ben 72 günde hafız oldum siz de başarabilirsiniz

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 29 May 2012, 11:19 am GMT +0200
Ben 72 günde hafız oldum, siz de başarabilirsiniz

 Geçtiğimiz yıl düzenlenen 'Kızlar Hafızlık Yarışması'nda Türkiye birinciliğini kazanan 19 yaşındaki Nuriye Bakır, yaz aylarında Kur'an'ın üçte birinin ezberlenebileceğini söyledi.Gaziantep Hoşgör Kız Yatılı Kur'an Kursu'nda hafızlık çalışmasına başladığında hedefinin altı ay olduğunu belirten Bakır, hafızlık payesine 72 günde ulaştığını ifade ediyor. Ondan sonraki dört ayda ezberini sağlamlaştırmak için çalıştığını aktaran Bakır'a göre, ilk önce tevekkülü esas almak ve ısrarcı olmak gerekiyor. İnsanın pes ettiği yerde Allah'ın imdadına yetiştiğini aktararak, "Eğer insan ayeti mealiyle beraber ezberliyor ve ne manaya geldiğine dikkat kesiliyorsa, burada ayet hemen imdada yetişiyor. O ayet, pes etmek üzere olan insana teselli veriyor, işi kolaylaştırıyor. Bunun için ruhî zeminin hazırlanması çok önemli. İstikrarlı bir şekilde devam edilebilmesi için çevre şartları da büyük öneme sahip." diyor.

Hafızlığın bir anda başlanıp bitirilmesinin şart olmadığını savunan Bakır, öğrencilerin, yaz aylarını iyi değerlendirmesi gerektiğini dile getirerek şunları söylüyor: "3 aylık bir sürede Kur'an'ın üçte biri veya bir kısmı ezberlenebilir. Asıl önemli olan ezberlenenin muhafaza edilmesi. Öğrenci, bir sonraki tatilde yine devam edebilir. Okula devam ederken de tekrarlarını sürdürür. Bir sonraki yaz döneminde tekrar Kur'an kursuna giderek devam eder."

zaman

sümeyra
Tue 29 May 2012, 07:46 pm GMT +0200


    Maşaallah..Barekallah..Kardeşimi tebrik etmek isterim..Yaşayan bir KUR'AN olarak hayatını sürdürür inşaallah..

mevlüde06
Wed 3 February 2016, 05:44 pm GMT +0200
maşallah ,sübhanallah.kardeşimizi gnülden tebrik ediyorum.bu kadar kısa bir sürede bu dereceye ulaşabilmek gerçekten muhteşem.demekki gnülden istediktenve azmettikten sonra Allah ın da yardımıyla her şey yapılıyor.Rabbim tevekkülümüzü tam eylesin inşallah.Rabbim bizleri de hafılıkla şereflendirsin

damla6d
Wed 3 February 2016, 06:02 pm GMT +0200
Esselamu aleykum..Çok az bir zaman ama yapılamayacak bir şey değil..Rabbim bizede nasib etsin inşAllah..Rabbim razı olsun..

ceren
Wed 3 February 2016, 06:37 pm GMT +0200
Aleykumselam.Rabbim kardesimizin hafizligini hakkiyla ve tam anlamiyla yapmasini ve islam yolunda hizmetini devam ettirsin insallah...

Sümeyye Şahiner7B
Wed 3 February 2016, 07:45 pm GMT +0200
Esselamu Aleykum ;MaşAllah.... Rabb'im bizede nasip eder inşAllah hafız olmayı o duyguyu yaşamayı .
Rabb'im iman gücü versin cümlemize Allah c.c razı olsun .

ikranur 7d
Wed 3 February 2016, 09:21 pm GMT +0200
selamun aleyküm.
Rabbim hrkeze hafız olmayı nasip etsin inş.
Allah c.c. razı oslun.