- 'Bediüzzaman aramızda' sesi!

Adsense kodları


'Bediüzzaman aramızda' sesi!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ayten
Tue 2 June 2009, 11:33 pm GMT +0200
'Bediüzzaman aramızda' sesi!



Sızıntı dergisi yazarı Habip Balcı, Suriye gezisindeki notları aktardı

Risale Haber-Sızıntı dergisi yazarı Habip Balcı, Suriye gezisindeki notları aktardı.

Bir çok tarihi mekanları anlatan Balcı, "Şam, peygamberlerin (aleyhimüsselâm), sahabe efendilerimizin (ra) ve âlimlerin uğrak yeri olmuş; bu yönüyle de İslâmiyet'in en şerefli şehirlerinden biri olma unvanını almıştır. Şam bizim için asıl mânâsını, insanlığın iftihar tablosu Hz. Muhammed Mustafa'nın (sallallâhü aleyhi ve sellem) iki defa bu beldeyi şereflendirmesinden alır. Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem), Şam'a ilk seyahatlerini on iki; ikincisini ise, yirmi beş yaşındayken gerçekleştirmiştir. İslâm tarihi kaynakları, Şam'a ALLAH Resulü'nün (sallallâhü aleyhi ve sellem) on bin sahabesinin geldiğini yazar" dedi.

Şam'a gelen yabancıların yoğun olarak alışveriş yaptığı Hamidiye Çarşısında dünyanın en eski ve görkemli mâbetlerinden Emeviye (Ümeyye) Camii'nin, dimdik ayakta olduğunu belirten Balcı, Bediüzzaman Said Nursi'nin Emevi camiine gelişini şöyle anlattı:

"Emevi Camii, 1911 yılında 35 yaşlarında ilmiyle, takvasıyla kendini İslâm coğrafyasına kabul ettirmiş olan Bediüzzaman Said Nursî'nin de "Hutbe-i Şamiyye" olarak bilinen, hutbesini irad ettiği yerdir. Bediüzzaman Hazretleri, Şam seyahati sırasında Cuma namazı için Emevi Camii'ne gelir. Bir süre sonra, "Bediüzzaman aramızda!" diye bir ses işitilir. Cemaatte izdiham olur.

"Bediüzzaman, yüzden fazla âlimin ısrarı ile on binin üzerindeki bir cemaat karşısında 'Hutbe-i Şamiyye' olarak tarihe geçen meşhur hutbesini irad eder. Hutbe-i Şamiyye'de Bediüzzaman: "Yeis en dehşetli hastalık ki, İslâm âleminin kalbine girmiş. İşte o yeistir ki, bizi öldürmüş gibi. Garpta bir-iki milyonluk küçük bir devlet, Şark'ta yirmi milyon Müslüman'ı kendine hizmetkâr ve vatanlarını müstemleke hükmüne getirmiş." sözleriyle Müslümanların maruz kaldıkları hastalıkları (en önemlisinin yeis-ümitsizlik- yani artık bizler eski ihtişamlı günlerimize dönemeyiz inancının yerleşmesi) bir doktor gibi teşhis edip, Kur'ân eczanesinden çareler teklif eder.



selsebil
Wed 3 June 2009, 02:05 am GMT +0200
Hutbe-i şamiyeyi okumanızı tavsiye ederim gerçekten müslümanların hastalıklarını tam teşhis ve tedavi içeren bir eser
Üstad hastalıkları şöyle sıralıyor
1.Ye'sin içimizde hayat bulup dirilmesi
2.Adavete muhabbet
3.Sıdkın hayat-ı içtimaiyye-i siyasiyede ölmesi
4.Çeşit çeşit sari hastalıklar gibi intişar eden istibdat
5.Ehli imanı birbirine bağlayan nurani rabıtaları bilmemek
6.Menfaat-ı şahsiyesine himmeti hasretmek
Reçeteler Risale-i Nurda geçmiş olsun Allah şifa versin
Allah razı olsun paylaşım için