- Beden dilinizi Kuran-ı Kerimden öğrenin

Adsense kodları


Beden dilinizi Kuran-ı Kerimden öğrenin

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 23 October 2013, 10:09 am GMT +0200
Beden dilinizi Kuran-ı Kerimden öğrenin



Prof. Dr. Şadi Eren, insanların beden dilini anlamada Kur’an-ı Kerim’in yol gösterici olduğunu söyledi

Prof. Dr. Ş**** Eren, insanların beden dilini anlamada Kur’an-ı Kerim’in yol gösterici olduğunu söyledi. Nesil Yayınları’ndan çıkan ‘Kur’an Işığında Beden Dili’ kitabında, beden dilini Kur’an ayetleri ışığında tahlil eden Ş**** Eren, "Psikolojide algıda seçicilik şeklinde ifade edilen durum ile Kur'ân’ı okuduğumda ayetlerde beden dilinin izlerini gördüm." diye konuştu. Prof. Dr. Ş**** Eren’in kitabında yer verdiği ve beden dilinin anlatıldığı ayetlerden bazıları şöyle:

* (Sadakalar) kendilerini ALLAH yoluna adayan kimseleredir. Onlar, yeryüzünde çalışmaya güç yetiremezler. İffetlerinden dolayı (dilenmedikleri için), bilmeyen onları zengin zanneder. Sen onları yüzlerinden tanırsın. Yüzsüzlük yapıp kimseden bir şey istemezler. (Bakara Suresi)

* Böylece Firavun, kavmini istihfaf etti, onlar da kendisine itaat ettiler. Çünkü onlar fasık bir kavim idi. (Zuhruf Suresi)

* ALLAH, geride kalan 3 kişinin de tövbelerini kabul etti. O derece bunalmışlardı ki, yeryüzü bütün genişliğiyle beraber kendilerine dar geldi. Vicdanları da kendilerini sıkıştırdı. ALLAH’tan, yine O’na sığınmaktan başka çare olmadığını anladılar. (Tevbe sûresi)

* Onlara, ‘Gelin, ALLAH Resulü sizin için mağfiret dilesin’ denildiği zaman başlarını çevirirler. Ve onların, büyüklük taslayarak yüz çevirdiklerini görürsün. (Münâfikûn Suresi)

* Küçümseyerek insanlardan yüzünü çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Çünkü ALLAH, böbürlenen kibirlenenleri sevmez. (Lokman Suresi)

* Halbuki onlardan birine kızı olduğu müjdelendiği zaman, içi öfkeyle dolduğu halde, yüzü kapkara kesilir. (Nahl Suresi)

* Derken korku geldiğinde, sen onları, ölüm sekeratı kendisine gelen kimse gibi sana bakar bir vaziyette görürsün. Korku gittiğinde ise, mala karşı son derece hırslı kimseler olarak, sizi sert bir dille eleştirirler. (Ahzâb Suresi)

Cihan

reyyan
Wed 23 October 2013, 08:35 pm GMT +0200
Bu kitabı da okunacaklar listesine eklememiz gerek, inş nasip olur okur ve buradan kitabı okumuş olup yorum yaparız.

cerendemir
Thu 24 October 2013, 12:56 am GMT +0200
İnşallah.Ben de okumayı çok isterim.Rabbim nasip etsin.

ebu avane
Mon 28 October 2013, 10:34 am GMT +0200
MaşaAllah ne güzel tespitler hayrete düşürüyor ... İnşallah jitabı okumak nasip olur kim bilir daha neler vardır.

hafiza aise
Mon 28 October 2013, 10:55 am GMT +0200
Kuran-ı Kerim'i hayatımıza rehber edinebilmek çok önemli. Sadece arapça metninden hatimler okumakla olmuyor ne yazık ki. inş bu yüce rehberi her daim baş ucumuzda bulundurabilmek duasıyla.