- Bebekler Doğar Doğmaz Nüfusa Kaydedilecek

Adsense kodları


Bebekler Doğar Doğmaz Nüfusa Kaydedilecek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 23 February 2013, 07:15 am GMT +0200
Bebekler Doğar Doğmaz Nüfusa Kaydedilecek



Yeni başlatılacak uygulama sayesinde bebeklerin nüfusa geç kaydettirilmesinin önüne geçilecek.

Türkiye’de bebeklerin nüfusa geç kaydettirilmesi sıkça yaşanan bir olay. Türkiye nüfus istatistiklerinin daha doğru bir şekilde tutulması amacıyla başlatılacak olan yeni uygulamada hastanelere büyük görev düşüyor.
Güncel nüfus bilgisine sahip olmak ve yeni doğanların nüfusa geç bildirilmesinin önüne geçmek amacıyla geliştirilen sistem Sağlık Bakanlığı imzasını taşıyor. Yeni sisteme göre bebeklerin doğum kayıtlarının doğru tutulması ve anında TÜİK ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne bildirilmesi esas alınıyor. Bebek doğduğu anda doğum yapılan hastane personeli tarafından kaydının alınması ve ilgili mercilere iletilmesi gerekiyor. Aile ise daha sonraki nüfus kayıt işlemlerini hastanenin bildirdiği söz konusu kayıt üzerinden yürütecek. Bu yeni nüfus kayıt sistemi birçok kurum ve kuruluşça yürütülen işlemlerin hızlanmasını da sağlayacak.

TÜİK ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’yle paylaşılacak olan yeni doğan kayıtları esas alınarak bebeğin kimliği de en geç 1 ay içerisinde hazırlanmış ve aileye gönderilmiş olacak.
Bebeğin İsmi Sonradan Değiştirilebilecek?

Bebeğin nüfus kayıtlarının hemen alınıp kimliğinin de 1 ay içerisinde hazırlanacak olması “bebeğin isim hanesine ne yazılacak?” sorusunu da beraberinde getiriyor. Yeni sistem, bebeğin isminin 1 ay içerisinde değiştirilmesi imkanını sunuyor. Aile, kimlik ellerine geçtikten 1 ay içerisinde mahkemeye başvurmadan bebeklerine yeni bir isim verebilecekler.

stargundem

ehlidunya
Sat 23 February 2013, 01:13 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;Devletin istatistiksel çalışmaları için hayırlı bir hizmet olacaktır.İnşaallah ümmeti muhammede için istifadeli olur .Allah razı olsun

hafiza aise
Sat 23 February 2013, 05:11 pm GMT +0200
Aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuh , evet eskiden sıkça rastlanan olaylarda. Bebekler geç yazdırılırmış nüfusa. İnş bu uygulamayla sorun kalmaz.

saniyenur
Sat 23 February 2013, 05:59 pm GMT +0200
Yeni sistem, bebeğin isminin 1 ay içerisinde değiştirilmesi imkanını sunuyor. Aile, kimlik ellerine geçtikten 1 ay içerisinde mahkemeye başvurmadan bebeklerine yeni bir isim verebilecekler.

Bugün komşumuzla tam da bu konuyu konuşmuştuk tevafuk oldu. Bu yeni uygulama hayırlara vesile olur inş.