- Bayram öncesi ucuz şekere dikkat!

Adsense kodları


Bayram öncesi ucuz şekere dikkat!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Tue 7 September 2010, 01:00 am GMT +0200


Seyidoğlu Baklava Genel Müdürü Mehmet Göksu, bayram öncesi merdiven altı ve taklit ürünlerin satıldığını belirterek, ucuz şekerleme konusunda vatandaşları uyardı.


Göksu, yazılı açıklamasında, bayramda 13 mağazalarında şekerleme ve tatlı çeşitlerini sunacaklarını, bayrama özel çikolata, tatlı, şekerleme, lokum, draje çeşitleri olacağını, mağaza içinde özel stantlarla firmaların ve müşterilerin bayramlık tatlı taleplerine cevap vereceklerini kaydetti.

Ramazan bayramı için 10 ton madlen çikolata, 5 ton şekerleme ve lokum çeşitleri hazırladıklarını, baklava ve bayrama özel helvacık adını verdikleri bayramlık helvaları sunduklarını, 25 çeşit lokum hazırladıklarını anlatan Göksu, bayramın sembolünün şeker olduğunu ancak, son yıllarda lokum çeşitlerinin daha fazla tercih edilmeye başlandığını ifade etti.

Göksu, krizin etkilerinin azalmasıyla geçmiş yıllara oranla bu bayramdaki talebin en üst seviyeye çıktığını gördüklerinin ve mağazalarındaki satışlar göz önünde tutulduğunda geçen yıla göre yüzde 20'lik artış olduğunun altını çizdi.

Ucuz ve sağlıksız ortamda imal edilen şekerlerden uzak durmaları çağrısında bulunan Göksu, şöyle dedi:

''Sağlıksız ortamda imal edilen ucuz şekerler bayramınızı zehir edebilir. Toz şeker fiyatına bayramlık şeker satışı yapanlar var. Şekerleme üretiminde sağlık ve hijyen şartları çok önemli. 3,50 liraya misafire ikram edilecek şeker alınmaz. Vatandaşı sağlık açısından ucuz şeker ve tatlılardan uzak durmaya çağırıyorum. Kimi zaman ünlü markaların taklit ürünlerine de piyasada rastlıyoruz. Vatandaş ucuz ürün alacağım diye sağlığından olmasın. Merdiven altı ve taklit ürünler 3-5 liraya semt pazarlarında satılıyor.''
Zaman

Eslemnur
Tue 7 September 2010, 02:10 am GMT +0200
Bayram ve sekerler, çocuklugumu hatırlatır ve mutlu eder her daim...Şekerlerin en guzel ve göz alıcılarını secmeye calısırım evımıze gelen mınıkler için.. Hazırlıklarımıza basladıgımız su gunlerde bu paylasım ıstıfadelı oldu.. Rabbım razı olsun..