- Bayram Namazları Nerede Kılınır?

Adsense kodları


Bayram Namazları Nerede Kılınır?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ezelinur
Wed 27 January 2010, 06:21 pm GMT +0200

Bayram namazı sahrada kılınır. Özürsüz olarak mescidde kılınma­sı mekruhtur. Mezheblerin buna ilişkin görüşleri aşağıya alınmıştır.

Malikiler dediler ki: Bayram namazını sahrada kılmak sünnet değil mendubtur. Mekke istisna olmak üzere, bir özür yokken mescidde kılınması mekruh olur. Şerefli bir yer oluşu nedeniyle ve Beytullah’ı sey­retmek için Mescid-i Harâm’da kılınması sahraya nisbetle daha faziletli­dir

Hanbeliler dediler ki: Örfe göre evlere yakın bulunması şartıy­la, bayram namazının sahrada kılınması sünnettir. Aksi takdirde orada kılınan namaz haliyle sahîh olmaz. Mekkeliler dışındaki müslümanların, herhangi bir Özürleri olmadığı halde bayram namazını mescidde kılmaları mekruhtur. Mâlikîlerin de söyledikleri gibi Mekkeliler, bu namazı Mescid-i Harâm’da kılarlar.

Şafiiler dediler ki: Şerefinden dolayı, bayram namazını mescidde kılmak daha faziletlidir. Ancak mescidin dar olması gibi bir mazeretten dolayı, halkın zahmete girmemesi için sahrada kılınması sünnet olur.

Hanefîler: Mekke mescidini, bayram namazının kılınmasının mek­ruh olduğu diğer mescidlerden ayırmamışlardır. Bunun dışındaki husus­larda Hanbelîlerle Mâlikîlere muvafakat etmişlerdir.

İmam sahraya giderken, geride kalan ve sahraya gitmekten zarar görecek zayıf kimselere bayram namazını kıldıracak birini halef tâyin etmelidir. Bayram namazının iki ayrı yerde kılınması caizdir.

Malikiler dediler ki: Sahraya giden imamın, geride kalan zayıf­lara bayram namazını kıldırmak için, aslî yerinde birini vekil olarak bı­rakması mendub olmaz. Geride kalan zayıf kimseler sessiz olarak ve hut­be okumaksızın bayram namazım kılabilirler ve kılmalıdırlar. Bayram na­mazları da Cuma namazı gibi, tek yerde kılınmalıdır. Bu yer de kişinin gitmeye muktedir olması hâlinde imamın namaz kıldırdığı namazgahtır. İmamdan önce kılan kişi, zahir kavle göre sünneti yerine getirmiş olmaz. İmamla kılmak sünnettir. Ancak imama kavuşamayan kişinin, bu namazı kendi başına kılması sünnettir.[7]

HAZİNE ŞAHİN 7D
Wed 7 October 2015, 09:54 pm GMT +0200
bayram namazı mesepler göre farklı farklı görüşlere tabi tutulmaktadır

damla6d
Thu 12 November 2015, 02:42 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Bayram namazı bizim dinimiz ve mezhebimizce camide kılmak gerekir.Yani çoğu insanlar camide kılıyorlar.Her bayramda Mekke'ye gitmek olsaydı şimdi ne halde olurduk.Git gel.
Allah razı olsun.

Sevgi.
Sat 5 May 2018, 11:14 pm GMT +0200
Aleykümüsselam Bayram namazını camilerde kılmak gerekir tek başına kılınmaz bu namaz inşaAllah

Bilal2009
Sun 6 May 2018, 12:10 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Bayram gunleri ne güzel günler oluyor gerçekten Rabbim paylaşım için razı olsun