- Bayram namazını 'ailece kılalım' çağrısı

Adsense kodları


Bayram namazını 'ailece kılalım' çağrısı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Tue 28 June 2016, 05:14 pm GMT +0200
Bayram namazını 'ailece kılalım' çağrısı



Her şehrin en büyük camiinde “ailece” ve “büyük kalabalıklar” halinde...

Namaz Gönüllüleri Platformu'ndan Abdullah Yıldız, bayram namazlarının ailece kılınmasının geleneksel hale geldiğini söyledi.

Son dört senedir, Diyanet İşleri Başkanlığının İstanbul başta olmak üzere, tüm İl-İlçe Müftülüklerine gönderdiği genelge ve Namaz Gönüllüleri Platformu’nun teşviki ile Bayram Namazlarının, İstanbul’da Sultanahmet Camii’nde ve ülke çapında ise her şehrin en büyük camiinde “ailece” ve “büyük kalabalıklar” halinde kılındığına dikkat çeken Yıldız, "Elhamdülillah bu artık bir 'gelenek' halini aldı" dedi.

Yıldız, uygulamanın amacını da Yeni Akit'teki köşesinde şöyle açıkladı: "Peygamber Efendimizin (asm) Musallâ’da kıldırdığı coşkulu Bayram Namazı sünnetini ülkemizde de ihya etmek ve bu vesile ile ümmetin vahdet bilincini yeniden diriltmektir. Geçen üç yıldaki Ramazan Bayramlarında Sultanahmet’te kılınan coşkulu namazlar, adeta Yahya Kemal’in “Süleymaniye’de Bayram Sabahı” ifadesini “Sultanahmet’te Bayram Sabahı”na çevirmişti. Şimdi biz, bu Ramazan Bayramı’nda da sizleri, yine Sultanahmet’te bayram namazına davet ediyoruz."

r.haber

HALACAHAN
Tue 28 June 2016, 05:34 pm GMT +0200
 İki tane buyuk bayramımız var .. Namazlarının camılerde kılındıgı.. Birde her hafta mubarek cuma gunlerı de bızlerin bayramı.. Rabbim kullarını o kadar seviyor ki ibadetlerının dunyada kı karsılıği olarak bayramları nasıp etmiş.. Ve daha nıce guzellikler nınce mübarek ödüller nasıp etmiş.. Sonsuz şükürler olsun