- Bayanlar cenaze namazı kılabilirler mi? Cenaze namazında saf düzeni nasıldır?

Adsense kodları


Bayanlar cenaze namazı kılabilirler mi? Cenaze namazında saf düzeni nasıldır?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Wed 18 February 2015, 06:21 pm GMT +0200
Bayanlar cenaze namazı kılabilirler mi? Cenaze namazında saf düzeni nasıldır?

Bayanlar cenaze namazına iştirak edebilirler. Ancak kadınların sadece namaz kılarken değil, diğer zamanlarda da ihtiyaç ve zaruret bulunmadıkça erkekler arasına karışmamaları ve yakın temas içinde bulunmamaları gerekir. Bu itibarla kadınlar, hangi namaz olursa olsun, erkeklerle birlikte namaz kıldıkları takdirde, namaza erkeklerden ayrı, uygun bir yerde durmaları gerekir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), namaz saflarını önce erkekler, sonra erkek çocuklar en arkada da kadınlar olmak üzere düzenlemiştir (Müslim, Mesacid, 48, h. no: 1534).
Sünnet olan, safların burada belirtilen şekilde olmasıdır. Sünnete aykırı olarak kadınlar erkek safları arasına karışıp imama uyarlarsa, Hanefi mezhebine göre, beş vakit namaz gibi rüku ve secdesi bulunan namazlarda kadınların arkasında ve hizasında kalan erkeklerin namazları bozulmuş sayılır. Bu duruma sebep olan kadınlar da günah işlemiş olurlar. Bu durum, rüku ve secdesi bulunmayan cenaze namazında olursa, erkeklerin namazı bozulmaz. Ancak Hz. Peygamber (s.a.s.)’in düzenlemesine aykırı hareket edildiği için mekruh olur.


Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

RAMAZAN 7/D
Mon 3 August 2015, 10:05 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam . Eğer kadınlar cenaze namazlara katılırsalar En arkada saf tutmaları gerekir . Hayru'l Beşer Efendimiz (S.A.V.)'in sünneti ve yaptığı düzen böyledir . Yani en önde erkekler,  arkada erkek çocuklar ve en arkada kadınlar olmak üzere namaz kılınabilir .

ikranur 7d
Mon 3 August 2015, 10:12 pm GMT +0200
ve aleykümüsselam ve rahmetullah ve berekatuh.Kadınlarda cenaze namazı kılabilirler. Ama erkeklerden uzak ayrı bir yerde kılmaları gereklidir. Paylaşım için Allah razı olsun.

yagmur_7-c
Tue 4 August 2015, 01:38 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Byanlar için yakınların cenazesi öenmlidir..Ancak ayrı bir yerde kılındığı zaman onlar için daha hayırlıdır...Beş vakit namazı kılarken de aynı kural geçerlidir ancak kadınların evde kılması daha hayırlıdır...Rabim inşallah hayırlısını verir bizlere...