- Batının büyük utancı: "İnsanat Bahçesi"

Adsense kodları


Batının büyük utancı: "İnsanat Bahçesi"

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Fri 1 April 2016, 04:36 pm GMT +0200
Batının büyük utancı: İnsanat Bahçesi



Bugün ailecek gitmeyi sevdiğimiz Hayvanat Bahçeleri, Maalesef 17 ve 18. Yüzyıllarda Batıda "İnsan" sergilenen yerlerdi. Nasıl mı?

Risalehaber-Hepimizin ailecek gitmeye bayıldığı yerler olan Hayvanat Bahçeleri, Avrupa için daha utanç verici, Afrika için se hüzünlü bir hikayeye sahipti.

Coğrafi keşiflerin yoğunlaşıp, sömürge amacı ile Afrika kıyılarına ulaşan Avrupalılar, burada gördükleri siyahileri tutsak ediyor ve Batı'da eğlence sektöründe çalışan insanlara satıyordu. Bu eğlence türlerinden biri ise, siyahilerin birer hayvanmış gibi sergilendiği "İnsanat Bahçeleri" idi.

17. Yüzyıl sonu ve 18. Yüzyıl başında Avrupa'da dünyanın dört bir yanından getirilen yerliler "insanat bahçesi" adı verilen yerlerde sergileniyordu.

Özellikle Afrikalıların tutulduğu bu bahçelerde İnsanların Afrikalıları daha çok aşağılanması isteniyordu.

Siyahi insanların Maymun ile bağlantısı olduğunu iddia eden Avrupalılar, özellikle genç siyahilerin kucağına maymun vererek bu benzerliğe vurgu yapıyordu.

4819_3.jpg

Bu ve bunun gibi manzaraları İngiltere'de seyretmek için kişi başı 25 cent ödemeniz gerekiyordu.

Der Spiegel'in haberine göre ilki 1790larda Carl Hagenbeck tarafından açılan bu İnsanlık ayıbı 2.Dünya Savaşına kadar sürdü. Kalan son "İnsanat Bahçesi 1958'de kapatıldı.

R.haber