- Batılıların en büyük korkusu Müslümanlaşmak

Adsense kodları


Batılıların en büyük korkusu Müslümanlaşmak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 28 August 2013, 12:35 am GMT +0200
Batılıların en büyük korkusu Müslümanlaşmak



Kaplan, "İşte Batılıların, İslâm'ı tehdit olarak konumlandırmalarının temel nedeni burada gizlidir."

Yazar Yusuf Kaplan, Batılıların Batı dünyasının hızla müslümanlaşabileceğinden korktuklarını söyledi.

Yeni Şafak'taki yazısında Endülüs'te, Hıristiyanların da, Yahudilerin de yok edilmediğini, aksine Hıristiyanlık ve Yahudiliğin de kenkonumlandırmalarının ve çeyrek asırdır İslâm dünyası üzerine çullanmalarının temel nedeni burada gizlidir. İslâm'ın yeni bir medeniyet hamlesine soyunması durumunda, Batı uygarlığı dünya üzerindeki hâkimiyeti kesinkes kaybedeceğinden ve hiç farkında olmadığımız ama Batılıları fenâ hâlde endişelendiren bir şeyden, (İslâm şeytanlaştırılmadığı, İslâm'ın kendi yolculuğunu sürdürmesine engel olunmadığı zaman) Batı dünyasının hızla müslümanlaşabileceğinden korkuyor Batılılar" dedi.

Müslüman toplumların gerçek anlamda bağımsızlıklarına kavuşup da yeni bir medeniyet hamlesine soyunduklarında, uzun vadede, yaşanan hatalardan da ders alarak İslâm tarihinde gerçekleştirilen medeniyet hamlesinden daha büyük bir atılım ortaya koyabileceklerini vurgulayan Kaplan, yazısını şöyle sürdürdü:

"Zira küresel bir dünyada yaşıyoruz. Küresel bir dünyada, müslmanların geliştirecekleri medeniyet hamlesiyle, Müslümanlar bütün cümlelerini küre ölçekli ve bütün insanlığın sorunlarını ihata edebilecek bir çapta kurmak zorunda kalacaklar. Bu ne demektir, biliyor musunuz? İslâm'ın gelişinin önünde kimsenin duramaması demektir.

Batılıları ürküten şey bu işte: İslâm'ın tarihte çok başarılı bir şekilde ortaya koyduğu karşılaşma ve temas biçimi, kendi hâkimiyetini tesis etmeye ve diğerlerini yok etmeye değil, adalete, hakkaniyete, karşılıklı beslenmeye ve varetmeye dayalı bir karşılaşma ve temas biçimidir.

Unutmayın, İslâm medeniyetinin temel ilkesi ve pratiği, almaya, çalmaya, yağmalamaya değil; bütün farklılıklara Allah'ın âyetleri olarak bakmaya ve değer vermeye dayandığı için, vermeye, paylaşmaya ve birlikte varolmaya imkân tanıyan tek evrensel, âdil ve barışçıl medeniyet fikri ve tatbikidir.

Batılıları ürküten şey, burada gizlidir.

risale haber

Rüveyha
Wed 28 August 2013, 12:59 am GMT +0200
Müslüman ülkelere zarar veriyorlar ..Müslüman ülkelerin gelişmesini istemiyorlar..Biliyorlar müslümanlar ilimde , fende ,bir çok şey de ileri olursa müslümanlıkta bu derece yaygınlaşıcak...Ama kendini bir şey zanneden batılılar hiç bir zaman müslümanlardan önde olamıyacak..ALLAH batılıların korkularını  başına getirsin inşaAllah..

reyyan
Wed 28 August 2013, 01:00 am GMT +0200
Evet bu yüzden yüzyıllardır Müslümanlara karşı zulümleri bitmek bilmiyor, sırf korkularından, fakat Avrupa İslama hamiledir onu doğurdu doğuracaktır. Akın akın İslama koşan batılıların varlığı diğerlerini ürkütüyor, şüphesiz İslam Hak'dır ve daim olacaktır onu söndürmeye kimsenin gücü yetmez Allah'ın izniyle...

ebu avane
Wed 28 August 2013, 02:28 am GMT +0200
Allahın delilidir fıtrat ... İslam fıtrattır .. Her insan da inanma ihtiyacı bulunmaktadır ... Herkes fıtratı üstüne dönecek, öyle yada böyle ...

cerendemir
Thu 29 August 2013, 12:08 am GMT +0200
Rabbim insana en üst varlık olmayı nasip etmiş.Bunu da sahip olduğu akıl ile gerçekleştiriyor.Aklı ve mantığı tam yerleşmiş ve her şeyin bilincin de olan insan İslamiyet'i seçip, yaygınlaşması için uğraşıyor.Allah devamını nasip eder inşallah.