- Batı Trakyanın İslam bülbülleri

Adsense kodları


Batı Trakyanın İslam bülbülleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Thu 4 July 2013, 08:12 am GMT +0200
Batı Trakya’nın İslam bülbülleri



Batı Trakya’da İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ahiriyan ve Kireççiler Kur’an kurslarının hatim merasimlerinde Kur’an talebeleri, okudukları Kur’an-ı Kerim, şiirler ve ilâhilerle hatim törenine katılan misafirlere coşkulu ve duygulu anlar yaş

Hatice Akyıl'ın haberi:

Lozan Barış anlaşmasıyla Yunanistan’a bırakılan Batı Trakya’da İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ahiriyan  ve Kireççiler Kur’an kurslarının hatim merasimlerinde duygulu anlar yaşandı.

Kur’an talebeleri okudukları Kur’an-ı Kerim, şiirler ve ilâhilerle hatim törenine katılan cemaate coşkulu anlar yaşattılar. Hatim merasimine İkeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve yardımcıları, İskeçe Milletvekili  Hüseyin Zeybek, İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Ahmet KURT ve yardımcısı Ahmet Çıtak, DEB Partisi İskeçe Temsilcisi Ozan Ahmetoğlu ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı. Hatim törenin ardından İskeçe Müftüsü Ahmet Mete kısa bir konuşma yaparak öğrencileri tebrik etti ve Kur’an kurslarının eğitime sağladıkları hizmeti tekrarladı. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve milletvekili Hüseyin Zeybek de birer selamlama konuşması yaptılar. Konuşmalarda imam yasası ve azınlık eğitimine vurgu yapıldı. Çocukların azınlık okullarına kaydedilmesi konusunda veliler uyarıldı. Hatim etkinliğinin ardından geleneksel etli pilâv ve ayran ikramı yapıldı.

Akit

ehlidunya
Thu 4 July 2013, 07:51 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; allahım artık duyduğum açılış mezuniyet islam adına atılan camii medrese okul açılışları beni gerçek
istikamette olduğumuzu gösteriyor .Bir çocuk gibi seviniyorum gözlerimden yaşlar geliyor artık görülen rüyalar bu aziz
milletimiz vesilesiyle gerçekleşecek inşaallah allah yar ve yardımcımız olsun ...