- Başörtüsüne bir özgürlük daha

Adsense kodları


Başörtüsüne bir özgürlük daha

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Thu 24 September 2009, 12:31 am GMT +0200


Kazakistan Adalet Bakanı Tusupbekov, okullarda kız öğrencilerin başörtüyle eğitim almalarının önünü açtı.

Kazak Adalet bakanı Raşid Tusupbekov, ülkenin gündemine bir okul müdürü ile bir öğrencinin tartışmasıyla giren başörtüsü sorununa dair açıklama yaptı. Adalet Bakanı, Kazakistan yasalarında okullara başörtüsüyle girmenin yasal olarak herhangi bir sakıncası olmadığını belirtti.

Izvestiya gazetesinin haberine göre 2009 yılının Mayıs ayında Kazakistan'ın Jambil eyaletinin merkezindeki okullarından birisinde eğitim alan sekizinci sınıf öğrencisi ile okul müdürü ve yönetimi arasında sorun yaşandı. Öğrenci başörtüsülü olduğu gerekçesiyle derse alınmadı ve başörtüsünü çıkarılmaya zorlandı.

Eğitim bakanlığının Taraza müdürlüğü de okul yönetiminin kararına uyarak başörtü yasağını başlattı. Ancak Kazak Adalet bakanı Raşid Tusupbekov ise kişisel internet sitesinde bu konuda verilen soruyu yanıtlayarak okulda başörtüsü takılmasının mevcut Kazakistan yasalarına aykırı olmadığını açıkladı:

"Kazakistan'da okullarda başörtüsü konusunda yaşanan olaya ilişkin şu bilgiyi veriyorum. Anayasa'nın "inanç ve dini cemaatlar" yasasını göz önünde tutarak mevcut yasanın giyim kuşam konusunda her hangi bir sınırlandırma getirmediğini ve bu yasanın okul öğrencileri için de geçerli olduğunu hatırlatıyorum."
Dünya Bülteni