- Başörtülü veliye de ambargo

Adsense kodları


Başörtülü veliye de ambargo

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Wed 2 September 2009, 03:11 pm GMT +0200


Sinop Üniversitesi'ne kayıt yaptırmak isteyen başörtülü öğrenciler, üniversiteye alınmadı

Başörtülü yakınlarını da kampüse almayan güvenlik görevlileri, kız öğrencilere başörtüsünü çıkarmadıkları sürece kayıtlarının yapılmayacağını bildirdi.

Türkiye'nin tüm üniversitelerinde olduğu gibi Sinop Üniversitesi'nde de yeni kayıtlar, 1 Eylül itibarıyla başladı. Üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesine kayıt yaptırmak isteyen kız öğrenciler üniversite yönetimin tarafından başörtülü oldukları gerekçesiyle okula alınmadı. Sabah saatlerinde kayıt için bazı öğrencilerden başörtülülerin ayrılmasını isteyen üniversitenin özel güvenlikçileri, öğrencilerin başlarını açmadığı takdirde kayıt yaptıramayacağını dile getirildi.



Başörtülü öğrenciler ve aileleri, uygulamanın hukuka aykırı olduğunu belirterek tepki gösterdi. Öğrenci velilerinden Semra Sezer, "Kuzenimin üniversiteye kaydını yaptırmak için geldim. Ama başörtülü olduğum için beni üniversitenin dışında sandalyede beklettiler. Ramazan orucuyla yoldan gelmiş olmamıza rağmen bunu umursamadan insanlara eziyet ediyorlar. İçerde başı açık insanların oturmaya hakkı varsa benim de hakkım var. Sıkıntı ne anlayabilmiş değilim." dedi.

İşlerinin yoğunluğunu gerekçe gösteren Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.