- Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti'ni destekliyoruz

Adsense kodları


Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti'ni destekliyoruz

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Fri 17 July 2009, 04:15 pm GMT +0200


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti'ni her fırsatta desteklediklerini söyledi.


Gül, İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim birimleri inşa etmesi ve Doğu Kudüs'ün statüsünü değiştirmeye yönelik çalışmalarının barış sürecini zorlaştırdığı uyarısı yaptı.
Cumhurbaşkanı Gül, çalışma ziyareti için Ankara'da bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Orta Doğu barışı için iki devletli çözüm vizyonunu bir kez daha ortaya koyan Gül, Gazze'deki insanlık dramının sona ermesi için bölgeye uygulanan ablukaların bir an önce kaldırılmasını istedi.

Abdullah Gül, bağımsız Filistin Devleti'nin tanınması konusunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne başvuru konusunda ne yapacaklarının sorulması üzerine ise, ""Bu neticeye ulaşabilmek için takip edilecek yol hakkında önemli aktörlerle mutabakat olmadan bir şey yapmanın faydası olmadığı kanaatindeyiz, hatta zarar da verebilir" dedi. Türkiye'nin bu konudaki karalılığının gayet açık olduğunu vurgulayan Gül, mutabakatın sağlanması şartı ile Türkiye'nin üzerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduğunu söyledi.


ABBAS: BANA İFTİRA ATTILAR

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise, Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la görüşmesinde 'işgale karşı birlikte mücadele edelim' dediği yönündeki ifadelerin 'asılsız bir uydurma' olduğunu savundu. Mahmud Abbas, merhum Filistin lideri Yaser Aarafat'ı zehirleyerek öldürdüğü iddialarının da aynı şekilde iftira olduğunu vurguladı. Söz konusu haberler üzerine El Cezire televizyonunun Batı Şeria'daki bürosu kapatılmıştı.