- Başkan Görmez’den Sudan’daki yetimlere ziyaret

Adsense kodları


Başkan Görmez’den Sudan’daki yetimlere ziyaret

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Sun 8 March 2015, 08:09 am GMT +0200
Başkan Görmez’den Sudan’daki yetimlere ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sudan'daki resmi temasları kapsamında başkent Hartum'da Türk sivil toplum kuruluşları tarafından yaptırılan bir yetimhaneyi ziyaret etti.

Merkezi İstanbul'da bulunan Yardımeli Engelli ve Muhtaçlar için Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YARDIMELİ) tarafından 2012 yılında hizmete açılan Afrika'nın en büyük yetimhanesi Akabe Yetimler Külliyesi ve Kur'an Okulu'nu ziyaret eden Görmez, burada çocuklar tarafından hazırlanan programı seyretti.

Program sonunda bir konuşma yapan Görmez, çocuklara "İnşallah hepiniz iyi alimler olursunuz ve hizmet edersiniz. İlerideki akademik eğitiminizi İnşallah Türkiye'de sürdürürsünüz" dedi.

Başkan Görmez daha sonra yetim çocuklara hediyelerini verdi. Külliyede kalan 130 yetim çocuğa hediyelerini tek tek teslim eden ve onların başını okşayan Görmez, çocuklarla bir süre de sohbet etti. Hediyelerini alan yetimler de Başkan Görmez ile beraberindeki Türk heyetine sevgi gösterisinde bulundular.

Başkan Görmez, Hartum’da Türk İslam Sanatları Hat ve Ebru Sergisi’ni Açtı

Başkan Görmez, Sudan’da bulunan Sivil Toplum kuruluşlarını ziyaret ettikten sonra başkent Hartum’da Türk İslam Sanatları Hat ve Ebru Sergisi’nin açılış törenine katıldı. TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü’nün desteğiyle Raşid Diab Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa Başkan Görmez’in yanı sıra Sudan İrşat ve Evkaf Bakanı Elfatih Taj Elsir, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, TİKA Sudan Koordinatörü Yahya Acu ve çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışında konuşan Başkan Görmez, şunları söyledi: “Bizim hattatlarımız bir ruh hendesesi, bir ruh mühendisliği olarak tarihe geçmişlerdir. Öyle sıradan bir yazı değildir. Oradaki geometrik şekiller, oradaki levhaların üzerine yazılan ifadeler bizim hayatımızda son derece önemlidir. Estetik Müslüman hayatı için çok önemlidir. Üzülerek belirteyim biz Müslümanlar henüz zaruretlerimizi ve ihtiyaçlarımızı bitiremediğimiz için estetik safhaya geçebilmiş değiliz. Etik ve estetik ahlak ve güzellik asla birbirinden ayrılmaz.”