- Baş ağrısını geçiriyor, sivilceyi yok ediyor

Adsense kodları


Baş ağrısını geçiriyor, sivilceyi yok ediyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
melek24
Tue 2 June 2009, 01:44 pm GMT +0200
Birçok yemek ve salatada kullanılan nanenin bilmediğimiz başka bir çok özelliği daha mevcut...


Hekimlerin hükümdarı İbn-i Sina’dan ‘Şifalı Bitkiler’

Avrupa’da 700 yıl tıp hocalığı yapan ünü dillere destan, hekimlerin piri İbn-i Sina’nın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri... Dr. Yaman SÖNMEZ ve Tarihçi Ahmet ALMAZ hazırladı.

İSTER DAMAK TADI İÇİN İSTER İLAÇ NİYETİNE: NANE

Yüzyıllardır insanlığa faydalı olan nanenin bilmediğimiz pek çok özelliği İbn-i Sina tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Örneğin; kavrulmuş unla birlikte sürülen nane sivilceleri önlüyor. Sarılık tedavisinde etkili. Baş ve kulak ağrısını gideren nane, anne sütünü de artırıyor.

Solunum yolu kanamalarına iyi gelir. Mideyi güçlendirir ve onu sağlıklı kılar; hıçkırığı sakinleştirir; sindirime yardımcı olur. Balgamı ve kanlı kusmaları engeller; özellikle içildiğinde, sarılığın tedavisinde etkili olur.

Kavrulmuş unla birlikte sivilceler üzerine tatbik edilir. Nane, alna haricen tatbik edilirse, baş ağrısını giderir. Özellikle arpa çorbasıyla birlikte verildiğinde yararlı olur. Onunla dilin sertliği de giderilir. Onun öz suyu kratin (safran) ile karıştırılıp, kulağa damlatılırsa, kulak ağrısına iyi gelir.

Birkaç nane dalı sütün içine konsa, sütün ekşimesini önler. Öz suyu sirkeyle birlikte içilse, karın içi kanamalarını dindirir. Bağırsak kurtlarını öldürür. Eğer birkaç dalı nar tanesiyle birlikte yenirse, mide ekşimesini engeller.

DARI

Darı, sakinleştirici ve ağrı gidericidir. Bunun biraz besleme özelliği ve biraz yumuşatma özelliği vardır. Ancak bazılarına göre, eğer süt veya kepek suyu ile pişirilirse, onun beslenme özelliği artar. Semen ve badem yağı ile yenirse, çok besleyici olur.

SUMAK

Kanı dindirir; hatta bir kavim, eğer kanaması olan kişinin boynuna sumak asılırsa, kanamayı durdurduğunu söylemiştir. Sumak, safranın iç organlara akışını engeller. Pişmiş sumak, koyu renk tüylerin rengini açar. Şişlerin üzerine yakı şeklinde tatbik edilir; kızarmayı ve şişi önler. Dolamaya (dahis) iyi gelir. Şişlerin büyümesini engeller.

Kulak iltihabını (akıntısını) engeller. Eğer sumağın zamkı çürük dişler üzerine konursa, ağrısını teskin eder. Mideyi sıvayarak, kuvvetlendirir; susuzluğu, ekşiliği giderir ve safravi kusmayı teskin eder.

Eğer yiyecekler içine konursa, kronik ishali, bağırsak yaralarını ve bir çeşit karaciğer hastalığı veya boyundaki kernebi ve midedeki düzensizliği giderir.

BUGÜN